Viralklåda till varje pris? Nazistvantar till salu!

UPPDATERAT 6 maj kl. 07.30: Nazivantarna borttagna ur sortimentet, efter brister i ”manuella kontrollen”.
SSvantarNY1
SSvantarNY2

SSvantartopp

All reklam är bra reklam, det är en bra devis.

Men det finns vissa saker man ska hålla sig bort från, även om man är extremt sugen på tidernas viralklåda. Nazism till exempel. Men även om man hajar mode behöver man ju inte per automatik var lika slängd i historia.

Vantarna "Thunder" från Modekunngen

Vantarna ”Thunder” från Modekunngen

Men om det var en viralbomb Modekungen var ute efter, så kommer de garanterat få det, senast imorgon. Vårt förslag är att de börjar med förhöjd beredskap på sin facebooksida.

SSvantar2
SSvantar4

Good night, and good luck!

/ @kallekarlsten

2 kommentarer
  1. Carl Marks sa:

    1: SSs svarta skinnhandskar är välkända i popkulturen även om de inte tillhörde formella SS-uniformen.
    2: SS handskar såg inte ut som dessa skäligen barnsliga varianter ovan.
    3: Vad den här idiotiska affären borde handla om är den tradition av vulgaritet och trivialisering som modebranschen i stort lever i. Handsken ovan ska jämföras med Hells Angelsregalier som säljs som popkonst i modet, naken/sexism-trenden som är fyra årtionden gammal. Tankarna går även omedelbart till kommunistregalier med hammaren och skäran och slaktaren Che Guevaras plats i modet och popkulturen, en trivialisering inom popkultur och mode som pågått sedan 70-talet.
    4: Det finns en orsak till att ovanstånde produkt säljs från ”vårt kontor i Hong Kong”. Avståndet till nazismen i Asien är oändligt mycket längre än i Europa, av förklarliga skäl. Att dessa har svårt att förstå vår åtskillnad och rangordning mellan de facto likaledes djävulska ideologier som kommunism och nazism är begripligt.
    5: Slutligen: Nu förväntar vi oss att Bakjour gör samma moraliska fördömande av HA-regalier och av Che Guevara-bilder.

Lämna en kommentar