TV-eken in memoriam

Inatt skrevs ett nytt kapitel sorgens kulturhistoria i den svenska huvudstaden. TV-eken, den månghundraåriga väktaren i refugen utanför SVT-huset på Gärdet i Stockholm, sågades ner, under dramatiska former. Den hårda kampen mot ingreppet mot innerstadsstockholmarnas andningshål i city lämnar spår, bland annat på bambuser. #Bakjour noterar att SVT släckte ner livesändningen redan under gårdagen, vilket inte kan tolkas på annat sätt än att även public service insåg att slaget var förlorat.

Gammelmedias flaggskepp #Ekot rapporterade inatt att 40 poliser motade bort lika många demonstranter, och lyckades i sin mikrofon fånga de sista ångestladdade protesterna:

”‘Trädmördare’, vrålade en av demonstranterna till de närmare 30 poliser som arbetade med att tömma platsen på människor. […] ‘Det här händer inte i Sverige’, sa någon. ‘Vad är ni för robotar’, frågade en annan polisen. En man muttrade att han polisanmält polisens skingring av demonstranterna.”

Facebook-gruppen ”Rädda TV-eken” med sina 3 gillare hade på morgonen inga kommentarer om fällningen, och en konkurrerande grupp med samma namn lämnar sin sista statusuppdatering ”Över 100 som gillar! Nu tar vi 200!” kusligt ekande i bloggosfären.

Vi antar att sista ordet inte är sagt, trots att eken nu lämnat jordelivet och ett tomrum i asfaltsdjungeln. To be continued.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: