Veckans nätsnackisar

Härmed introducerar vi det nya fasta formatet Veckans nätsnackisar – där vi sammanfattar och guidar dig genom de ämnen som varit hetast omdebatterade på nätet eller de nya memes som exploderat under den gångna veckan.

Rädd för att missa något? Följ oss på twitter! Vi har #bakjour.

1) #Ajour-grundare blockar #bakjour! Årets twitterbråk

Inget kittlar internetpubliken som en rejäl beef neoz emellan. Nätet förvandlas till en gladiatorarena, en tummelplats för känslor och åsikter som smälter samman till en personlig berättelse, gjord för att spridas och fyllas på i bloggposter och kommentarsfält. Tyckandet är den nya researchen. Åsikten är den nya storyn. (Notera: Varken @damonrasti eller @emanuelkarlsten har ännu kommenterat beefen). #Ajour-kollegan @kwasbeb kryddade bråket med påpekandet att vi förminskat Damon från ”medgrundare” till ”medlem”.

2) E-Types tevesuccé nådde internetpubliken

E-Type seglar upp som den stora publikfavoriten i säsongens #såmycketbättre. Med sin unika blandning av pojkaktig charm, oviljan att vika sig för vuxenhetens krav och ett närmast absolut gehör för eurotechnons innersta väsen (”comin up, comin up!”) går han ”genom rutan” och när ”hans dag” i veckan växt till meme är succén fullkomlig. Skulle kunna skriva flera bloggposter om dagen om detta fenomen. Men det finns fler berättelser att berätta därute i de sociala medierna.

3) Är @LAGG_UT Bo Holmström? Vad vill han? Vad står han för?

Reporterlegendaren Bo Holmströms twitterentré förbryllar och skapar egentligen fler frågor än svar. Tidningen Resumé ifrågasatte tidigt twitterkontots äkthet, och Bo Holmström förnekade pliktskyldigt att han är mannen bakom @LAGG_UT. Men är det verkligen så enkelt? Att det mystiska twitterkontot sammanfaller i tid med releasen av Bo Holmströms memoarer ”Lägg ut!” Vår misstanke, som sprider sig som en löpeld genom bloggosfären, är att Bo Holmström, sin gammelmedieimage till trots, liksom vi förstått att man måste bygga sitt varumärke i realtid. Nu väntar vi bara på repristid i TV4 för Bo Holmströms episka seglingsprogram ”Lägg ut!”

Bubblare: Konkurrenten #ajour:s lilla avslöjande att twitterpersonan @AnnHeberlein och verklighetens Ann Heberlein är identiska. (I ärlighetens namn var det väl @pwolodarski, chef för ledarredaktionen på Dagens Nyheter, som först konstaterandet att @AnnHeberlein är ”real”). Lägg märke till den innovativa och kortfattade mejlintervjun med verklighetens Ann Heberlein i bloggposten!

Vill du ha fler (amerikanska) nätsnackisar? Kolla in #Ajour:s lista: http://ajour.se/veckans-natsnackisar/!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: