GP ritar fel. #Bakjour ritar om.

Göteborgs-Posten har försökt rita en karta över internet. Det blev naturligtvis helt tokigt. Bland annat finns #ajour med som en egen ö, strax norr om Skype och strax söder om bloggosfären. Precis som på 1500-talet, då syftet med kartor säkert var lika lovvärt som idag, men dåtidens kartritares sinne för proportioner, avstånd och platsers förhållande till varandra i nivå med en salongsberusad mytoman.

Vi är dock inte sena att sträcka ut en hjälpande hand åt gammelmedia och rita en med verkligheten överensstämmande karta (se nedan). På den ser man vägen mellan neojournalismens oas och gammelmedierevir (dödskallemärkt) till #Bakjour, alltings centrum, internets bottenlösa brunn av visdom och möjligheter. Svårare än så behöver det inte vara att visualisera framtidens medielandskap.

Man kan också tänka sig internet som ett solsystem, med #bakjour som dess självklara mittpunkt, kring vilken gammelmedias planeter och satelliter cirkulerar. På bilden i tur och ordning (räknat från #bakjour): SvD, DN, SR, SVT, Aftonbladet, Expressen, GP, Norra Västerbotten, och längst ut #ajour, som dessvärre saknar planetstatus.

Fritt för publicering. Passar utmärkt i internetbilagan till en papperstidning. Håll till godo!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: