Killar, vi måste höja våra röster för att höras!

 

Äntligen har män fått ett forum där de kan dela sina innersta känslor och tankar med andra i samma situation. Härom natten startade jag, @medieprofil, #bakjour:s prisbelönade skribent och twitterpersonlighet, #killgruppen, en hashtag med potential att förändra vår syn på könstillhörighet och skapa ett helt nytt tilltal i debatten.

Neomännen fick en fredad zon, där man kan få vara sig själv för en stund. En startpunkt i nuet för att vända blicken inåt och perpektivet utåt, ett könsfönster mot omvärlden, där man kan hålla ett brandtal inför en publik som verkligen lyssnar.

Men döm om min förvåning om detta andningshål i princip omedelbart förorenades av omvärldens misstro och hån. Twittergurun @cimonlundberg skriver i en förtvivlad tweet:  ”Ett forum för unga killar att få öppna upp sig inför varandra består nu av helt rabiata kvinnor som föraktar män. 1 dygn.” En avgrund öppnas åter mellan könen, en klyfta, bred som Grand Canyon och djup som Marianergraven. Mänär från Venus, kvinnor är från Mars, och aldrig mötas de två, som redan Rudyard Kipling skrev.

Nu är det tid att ta sig i kragen, kavla upp ärmarna och mötas i konstruktivt samförstånd över en latte machiato på Waynes. Mansfrågor behöver erkännas som begrepp som @pellebilling skriver på Newsmill. Killar, vi måste höja våra röster för att höras!

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: