Historiens viktigaste memes!

A small step for meme, a giant leap for memekind! Snart nytt år, och informationsflödet svämmar över av listor. #Bakjour vill förstås inte vara sämre, vi lämnar framtiden obevakad och blickar för ovanlighetens skulle bakåt, i jakten på memets popkulturella milstolpar.

Och tvärtemot vad många tror är memet inte ett fenomen som hör 2000-talet till. Många historiker vill hävda att julen är ursprungsmemet. Och även om de förmodligen har rätt, så vill vi ändå av utrymmesskäl begränsa urvalet en aning, och ta avstamp i John Steinbecks täta och sammansatta kortroman Of mice and meme från 1937. Memets verkliga guldålder infaller dock under 2000-talets första årtionde, efter att ha haft en rejäl svacka, framför allt under 60- och 70-talens flower power-våg, då det ansågs som fördummande att ha hemdator och bredbandsuppkoppling.

Nu har 60- och 70-talens skadeverkningar bäddats in i fetvadd på historiens blogg, och epoken framstår som mindre farlig för utvecklingen än den i själva verket var. Därför är det extra viktigt att minnas och rösta fram det som tog udden av motorvägen mot undergång. Nu är det upp till er. In och rösta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: