Årets internethändelser! #6-10

#Bakjour listar årets internethändelser 2011! Genombrotten, milstoparna, påhoppen och lol-festerna. Mycket nöje!

6. Internetadresserna ÄR SLUT!

Vi hoppas så klart att hela mänskligheten ska go neo inom en inte alltför avlägsen framtid, men det kompliceras något av att adresserna på internet är slut. Men finns det problem finns det lösningar. Televerket har precis beslutat att lägga ner alla riktrummer i Sverige. Vi kan börja med att föra över dem till internet så har vi kommit en bra bit på väg.

7. #Bakjour blockade av #ajour. Årets twitterbråk!

Knappt hade neojournalismen fått två ansikten på twitter förrän två av #bakjour-utmanaren #ajour:s grundare blockade oss. Konflikten fördjupades betänkligt när  #ajour-grundaren @kwasbeb gick till attack: ”#Bakjour är billigt skräp!” Vi föreslår att vi gräver ner stridsyxan under 2012 och samlar våra intryck över en IPA på Teatergrillen.

8. @medieprofil skapar ett rum där killar kan mötas och vara sig själva

En chockvåg av kärlek och förståelse gick genom de sociala medierna, när @medieprofil, #bakjour:s prisbelönade skribent och twitterpersonlighet startade #killgruppen, ett forum för killar att lufta sina innersta tankar och känslor. Neomännen fick en fredad zon, där man kan få vara sig själv för en stund

9. #Bromance-kulturens genombrott

#Bromance-kulturen var hetare än ett strykjärn efter #bakjour-grundaren @medieprofil:s glödande hyllning till denna grundbult i vår moderna civilisation. Hajpen blev ju inte direkt mindre av att tonårsidolen och internetfenomentet Justin Bieber hängde på och utlyste sin och Michael Bubléscanadian christian bromance” som en direkt hommage till #bakjour.

10. Flashback välkomnas i public service-familjen

Alla grävande journalister som kämpar i det fördolda fick sin revansch i år när Sveriges Radio gav internets svar på Föreningen Grävande Journalister, Flashback, VIP-kort till public service-familjens AW. Flashback fick #medieormen, det finaste priset på den här sidan järnåldern, placerades på piedestal rygg mot rygg med #Ekot:s stolthet Matens pris, och vi applåderade givetvis.

Annonser
1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: