Efter twitterattacken – @nyheter24:s raggningSEXpert tvingas till avbön!

 

I ett initierat och djuplodande blogginlägg dissekerar @nyheter24:s raggningSEXpert (!) Dennis (twitternick @raggningSEXpert) förförelsens uråldriga och sköna konst (lite som raketforskning, eller Neuro Linguistic Programming, som det kallas på fackspråk). Dennis har dock gåvan att gestalta det svåra: ”Eller som Wayne Gretzky sa: ‘Du missar garanterat 100% av alla skott du inte skjuter’.” Dennis är uppenbarligen av den sällsynta sorten män som förstår Kvinnan bättre än hon själv gör.

Ur bloggposten: ”Syftet med att säga ‘Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så att du vet’ från första början (oavsett om hon är medveten om det eller inte) är att lägga bort ansvaret för det som sedan kommer hända. Hon är villig att ha sex med dig, annars hade hon inte nämnt sex från första början, end of story! Det hon vill är att slippa ‘smärtan’ det innebär att bli kallad slampa och lösaktig bara för att hon vill ha en skön stund med dig!”

Men knappt hade @nyheter24 bloggat ut Le Casaneovas senaste evangelium förrän twitterdrevet kastade sig över honom som ett gäng kamphundar som sniffat lite för nyfiket på crackpipan. Allt från förminskande ironiska kommentarer (”Okej, 3D-Dennis, berätta var du gömt din tribal. Jag vet att den finns där”) till rena frontalangrepp (”Får den här muppen betalt för att skriva?” och ”Det värsta crapet jag läst på mycket, mycket länge”). Lägg därtill alla RT:s och +1 och twitterattacken når orkanstyrka, särskilt som @grovtinitiativ tackat för sig och lagt ner sin blogg på @nyheter24, i protest mot den ”obehaglige sexperten”.

Likt ett trängt djur tvingas nu Dennis till reträtt, och en avbön i panik efter ett drev på twitter blir sällan så välformulerad som en virtuos av Dennis kaliber förtjänar. I ärlighetens namn, formuleringar som ”Det gäller för övrigt alla mina metoder och tekniker, dom är menade att användas på ett etiskt sätt och alltid med en tanke på alla inblandades bästa” låter inte så sexiga och inbjudande i våra öron. Mer som något en vithårig gubbe som sysslar med stamcellsforskning på fritiden skulle säga, snarare än Hans Scheike.

Risken är nu uppenbar att twitterdrevets simpelhet blir det som går till historien och inte Dennis innovativa utveckling av raggningsreplikernas parlör som minst sagt cementerats som åtta månader gammal vaniljsås de senaste decennierna. För håll med om att Häng med hem och kolla in min nya 3D-tv…”  känns som en smekande sensommarbris i Stockholms skärgård i jämförelse med gamla ”klassiker” som ”vill du följa med hem och titta på mina etsningar?” eller ”går du ofta hit?” och ”jag har en självlysande klocka hemma, så vi kan kolla tiden under hela samlaget!” Funkade säkert bra på morfars fars tid, men svänger numera som en gipsvagga.

Och bortsett från att Dennis mästerskap som förförelsecoach riskerar att drunkna i twitterdrevets indignation, så är detta en nyhet av kolossalformat i framtidens media.

Det enda arv vi vill och orkar bära efter gammelmedia (som i skrivande stund tvångsmässigt fortsätter peta med fingret i den freudianska varböld som kallas Juholt) är konsekvensneutraliteten. Därför tar vi vårt ansvar som neoz och analyserar denna högintressanta nyhetsbomb, medan @nyheter24 själva förhåller sig lyckligt ovetande till denna sin blinda fläck, och #ajour fortsätter räkna meme i sömnen och bädda in youtube-klipp likt en neurotisk sängprovare på Hästens.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: