#BAKJOUR OCH #AJOUR ÖVERENS! #TheVoiceSverige – vårens TV-succé!

Nu har jag också sett hela #thevoicesverige.  Säger igen: Villen succé det kommer att bli! Åh, måste skriva av mig nånstans..” skrev #ajour-grundaren @emanuelkarlsten häromkvällen, och för en gångs skull var det bara att hänga in all prestige och strid på kniven i garderoben och hålla med. Vi var också hela golvade av det UNIKA konceptet med de UNIKA talangerna (TV3:s True Talent är ju märkligt nog ett plagiat av #thevoicesverige, trots att det det sändes först???). Och med neojournalismens credo (tranparens!!!) för ögonen skred Emanuel till verket inför öppen ridå. Nästa tweet: Vilken mastodont-text jag skriver om #thevoicesverige. Jag skulle ju sova?”

Och slutresultatet: Vilken text! Ett mästerverk i det lilla. Även om den kryllar av guldkorn och knivskarp analys (Biggest Loser är nte samma folkhälsosjukdom i Sveriges som i USA, därför slog inte formatet i Sverige!!!) så dröjer vi oss kvar vid Carola, detta den svenska frikyrklighetens skogsrå. Emanuel är som vanligt right on the money:

”Carola, som är så mycket svensk folksjäl och karaktär att det är omöjligt att inte känna eller tycka något. Ett yrväder, en mammaspexare, ett fullblodsproffs, ett kontrollfreak, en nostalgitripp.”

Kunde inte sagt det bättre själva. Carola har aldrig varit större än här. Carola är THE VOICE:

Det är också Carolas storhet i #thevoicesverige som John Farnham besjunger i ultraklassikern ”You’re The Voice” från 1987:

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: