Statsministern: ”De har drogögon – mitt i ansiktet!”

UPPDATERAD 9 jan kl 23.27: Centerpartiet gör nu i ett SMS anspråk på uttrycket ”fredagsmys”: ”Vi var faktiskt först med fredagsmyset, Moderaterna hängde bara på”. Uppgifterna går dock isär, varför vi väljer att inte ändra i vår bloggpost. OBS! Fritt för publicering!

Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans kommunikationsstab berikar återigen svenska språket! Efter att ha gett oss ord och uttryck som på kort tid blivit bevingade, som ”utanförskap”, ”arbetslinje”, ”rättvisa”, ”fredagsmys”, ”frihet”, ”demonstrationstågen ekar mellan krispaketen” och ”Da Buzz-bonanza”, kommer nu uttrycket ”drogögon mitt i ansiktet”, myntat av statsministern i det här talet om våldsverkarna, som med sina dito hotar vanliga hederliga medborgare:

Redaktionen för SAOL:s nyordslista kollar varje år, i slutet av november, av med statssekreterare Per Schlingmann vilka av moderaternas språkliga innovationer som bör ha en självskriven plats i det levande dokument som är vårt vardagsspråk. Vi vågar redan nu slå vad om att ”drogögon mitt i ansiktet” är ett av dem vi minns på nyårsafton 2012. Och vi är övertygade om att alla, från nye snälle V-ledaren Jonas Sjöstedt, via MP:s wonderboy Gustav Fridolin, till finansministerkandidaten Tommy Waidelich (S) och Centerfrälsaren Annie Lööf, kommer att inkorporera detta uttryck i sina tal och mingelmanus i Almedalen.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: