#natttwittrare trendar inte! – Enter kylskåpspoesi!

Håller
Själv
Låter
ALLA

Gör
Varför
Såg
Malmö

Här har ni ”Sweden trends” inatt. För första natten på länge trendar inte #natttwittrare. @gaochlaggdig har fortfarande inte twittrat sedan 3:e januari, så den enda tänkbara förklaringen är att nattwittrarna nu är så utmattade efter en veckas intensivt nattsudd att de måste sova.

Det öppnar i sin tur för en sällsynt vacker och gåtfull lista över trending topics. Försöker twitter säga oss något nytt om vår samtid? Är det en slump? Vi är dock övertygade om att ingenting är en slump i de sociala medierna. Detta kan bara betyda att kylskåpspoesin är på väg att bli en folkrörelse på allvar. Och logiken är glasklar: Estradpoesin, the poetry slam, dog när dess enda verkliga fixstjärna Bob Hansson vände den ryggen och började skriva debattartiklar i kortromanformat om hur goda och fina män som han själv och Martin ”Ålar som vrålar” Svensson en gång för alla ska befria Kvinnan, och revolutionera jämställdhetsdebatten och bryta ner de sista av de rädslans och misstrons murar som århundraden av brist på sinnlighet byggt upp mellan könen.

Men poesins kraft hittar alltid nya vägar. Från estraderna flyttar den in i folkhemmets heligaste rum: Köket. Det här är bara början. Och som allt annat börjar det på twitter. Stay tuned.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: