Veckans nätsnackisar!

#1. Bounty hunter in the world of meme: @kwasbeb på nya jaktmarker!

”Nu har jag startat mitt SR-konto, @wernerAN. Där kommer jag twittra jobblänkar, storys och sånt. Följ!

Trots att ingen missat att #ajour-grundaren och memejägaren @kwasbeb nu överger #ajour för gammelmedietankern Sveriges Radio gick den här tweeten som en chockvåg genom de sociala medierna. #bakjour-gruppen kastade sig på followknappen och vi fick se oss slagna av endast tre andra blixtsnabba twittrare. I skrivande stund har 170 hugade neoz följt uppmaningen och bildat posse hos @wernerAN. Och @kwasbeb kan för tillfället knappt lyfta en finger utan att det går en skälvning genom twitterflödet. Här har ni beviset, uppsnappat av vår främste tipsare, som fortfarande önskar vara anonym:

Och medan vi andra funderar över hur #ajour ska klara sig efter senaste tidiens åderlåtning på kompetens bjussar @kwasbeb  ett svidande angrepp på den svenska humoreliten:

”Erik & Mackan är ”svenska-lightversioner-av-Jackass”-branschens svar på skämtet ”kom nu Ketchup”:”

 

# 2. Clash of the Titans 2 – @CarlBildt vs @damonrasti

Kanske var det ändå denna lilla krusning på ytan av @CarlBildt:s annars fläckfria rykte som fredsmäklare och världsmedborgare som gjorde att han till slut slog tillbaka (se # 3): #ajour-grundaren, näthumoristen och neosluggern @damonrasti samlade styrkorna av de 250 tappra på Sergels Torg och lät en gång för alla journalism och aktivism smälta samman, allt dokumenterat on camera av kollegorna på #ajour. Vem som vinner matchernas match är det dock ni som bestämmer. Rösta!

 

# 3. @CarlBildt löper amok – på svenska!

Under ett antal skälvande timmar steg twitterkungen och utrikesministern @CarlBildt ner från tronen och rörde sig bland undersåtarna på internet som en vanlig man. Eller, det finns förvisso ingen vanlig man som klarar en sådan veritabel korseld av angrepp som mötte honom bland populasen. Likt en digital Wyatt Earp stod han dock ensam vid OK Corall när krutröken lagt sig. Och började åter twittra på engelska, lika statsmannamässigt men i jämförelse med den just upplevda retoriska kulsprutesalvan bedövande tråkigt om tilldragelser på högsta politiska nivå:

”Visit by Finland FM Erkki Tuomioja. Perhaps our closest and most important relationship. Separated in 1809, but partners in EU since 1995.”

 

# 4. Det otänkbara händer – i direktsändning!

Det finns saker som absolut inte får hända! Förutom skräckscenariot no 1, att Kalle Anka utgår på julafton, handlar de flesta onämnbara katastroferna om juvelen i den svenska gammelmediekronan: Agenda i SVT. När det kom fram att Sveriges nya arbetsmarknadsminister Hillevi Engström var syster till Agenda-ankaret Karin Hübinette låg hela gammelmediesfären i fosterställning och kved, handlingsförlamad i över en månad. Och det enda som förutom den kioskvältaren kunde ge utslag på Richterskalan ser ni ovan: Anna Hedenmo i en scen som kunde varit regisserad av Stefan & Krister.

# 5. Clash of the Titans 1 – Juholt vs Tolgfors!

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har fått svenska folket att glömma uttrycket Radid Eye Movement – nu är det Rapid Tongue Movement som gäller. Mannen som vräker ur sig oövertänkta oneliners snabbare än sin egen skugga, och framför allt: Snabbare än sitt eget intellekt. Han verkar dock ha mött sin överman på rikskonferensen Folk & Försvar (Sveriges, kansek världens, tråkigaste konferens för neoz, om det inte vore för denna politiska kändisbeef well done), mannen som tog den monotona rösten till next level, försvarsminister Sten Tolgfors. Vi skiter egentligen vem som har rätt, eller vad de bråkar om, men njuter förstås av en mör beef.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: