#svpol-bromance ftw – Nu väljer vi ny stark man åt Socialdemokraterna!

UPPDATERAD 26 jan kl 10.00: ULF LUNDELL KANDIDERAR! IN OCH RÖSTA!

UPPDATERAD 25 jan kl 22.40: Tack vare #bakjour:s insats får (S) ny ledare på fredag:

Carin Jämtin till #bakjour: ”Jag tackar å partiets och folkrörelse-Sveriges vägnar. Fram till fredag är pollen öppen. Det ska bli spännande att se vem det blir.”

Socialdemokraterna, den svenska partipolitikens prostata, upplever sin djupaste kris hittills! Och vid det här laget är det uppenbart för alla, neoz som oldies, att partiet inte på egen hand kan trassla sig ur detta klibbiga spindelnät av tvehågset famlande efter nya väljargrupper. Därför går #bakjour in och gör en punktinsats för demokratins överlevnad.

Detta har hänt: Det stolta monument över regeringsduglighet som heter Socialdemokraterna, hugget av arbetarmän med svällande biceps och patos ur de småländska gärdsgårdarnas bohuslänska granit, vacklar under tyngden av ideologiska dagsländor. I backspegeln kan vi konstatera att valet av en kvinnlig partiordförande var en förrädiskt vitaliserande flirt med halva befolkningen, en lockande parentes, men ändock: En parentes. Här gäller det att återigen knäppa av sig de förgyllda rosprydda manschettknappparna och sikta in sig på de manliga väljarna, som utgör den icke föraktliga hälften (50%!!!) av den svenska valmanskåren. Att en man (hur superneo han än må vara, Håkan Juholt) misslyckats kapitalt är inget godtagbart skäl att låta sig nedslås. Back on the horse!

Vägen ut stavas STAKE. Här gäller det att så snart som möjligt återigen fylla lungorna med testosteronstinn livsluft, blandat med ångorna från en het bastu och en riktigt vällagrad cognac. #bakjour behöver egentligen bara addera en liten, men ack så viktig, ingrediens i denna politiska kalvfilé Oscar, med sina klassiska tillbehör, hummerklokött, vit sparris, choronsås och tryffelskivor: Ett traditionstyngt kändisskap.

Ska vi vara ärliga har Socialdemokraterna i dagsläget bara en egen kändis av kolossalformat: Fotbollsvirtuosen, deckarförfattaren, stjärnadvokaten och åsiktskulsprutan Thomas Bodström. Han bör, i en öppen process på internet, ställas mot namn som Leif GW Persson, Björn Ranelid, Börje Ahlstedt och Jan Guillou. Där fyra namn som kan tävla med Bodström om strålkastarljuset!

Om partiet istället väljer en lösning med delat ledarskap föreslår vi två alternativ:

1) De urbana storstadsmännens älsklingar, mediegenerationens streetsmarta tonårsgonzos Filip & Fredrik. Ett framåtsyftande alternativ, eftersom landsbygden i rasande takt är på väg att avfolkas av de horder av män som köar i Kungens Kurva för att söka sig en ljusnande framtid i Stockholm.

2) Om det istället är de flyttvägrande bakåtsträvande glesbygdsmännen som ska vinnas: Erik & Mackan. Deras publik av diesel- och motorsågsälskande ungtuppar som får ett nostalgiskt och tårögt skimmer i ögonen av bilder på EPA-traktorer och pinupbrudar från 80-talet, ser sin egen spegelbild i dessa Arboga 7,2-plufsiga TV6-humorister. Här har Socialdemokraterna dessutom världens chans att stjäla de sista 25 desillusionerade landsbygdsväljarna från Centerpartiet.

Och framtiden, för partipolitiken lika självklart som journalistiken, avgörs här, i en rejäl #bakjour-poll. Skynda er in och rösta så att partisekreteraren Carin Jämtin hinner få resultatet till nästa presskonferens!

Annonser
1 comment
  1. Erik Lindenius said:

    Sixten Landby! En starke man med starka associationer till det forna folkhemmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: