@Sverige i bakvattnet IGEN – Norge goes neo!

Nu börjar konsekvenserna av unionsupplösningen 1905 märkas på allvar! Att vårt grannland Norge lämnade ett Sverige med drivankaret fast förankrat i stormaktstiden har varit alltför uppenbart de senaste 100 åren, för att slunga norrmännen rakt in neosamhället där man kan skära guld med täljkniv, bada i olja och ha dygnet-runt-access till det smörgåsbord av teknologiska landvinningar som framtiden erbjuder den som väljer bort skygglapparna.

Det närmaste Sverige kommit framtiden är rikets officiella twitterkonto @Sverige, som i ärlighetens namn mest påminner om bronsålderns envägskommunikatoriska återvändsgränd myspace. Kontot lånas dessutom på ett ansvarslöst slumpartat sätt till i princip vilken sysslolös pensionär/bakåtsträvare som helst, vilket gör de här nya uppgifterna från vårt grannfolk än mer pinsamma.

Att Norwegian Airlines nu köper in 100 (!) flygplan av typen Airbus 320neo slår naturligtvis ner som en bomb i det svenska neobyggarsamhället. Troligen stannar det där och går gammelmedierna förbi som en sval sommarbris. Men vi hoppas förstås att de norska flygresenärernas framtid, med obligatorisk närvaro i de sociala medierna, och rättighet/skyldighet att sända allt som händer under resan via Bambuser, mycket snart blir verklighet även i svenskt luftrum.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: