Världen skriker efter @AntonAbele!

UPPDATERAD 7 febr kl 23.50: Världen kan sluta skrika! @AntonAbele ger sig nu in i kampen, efter medverkan i TV4-nyheterna ikväll. Bildbevis:

Malmö, beläget 612,2 km söder om Teatergrillen, är i mångt och mycket den svenska portalen mot kontinenten, en multikulturell smältdegel som omfamnar och speglar den omvärld det sägs att det är eftersträvansvärt att vilja tillhöra. Själv har jag aldrig varit där, jag vågar inte.

Men någon måste åka, det står utom allt rimligt tvivel. Den senaste tidens dödsskjutningar har förvandlat söderns pärla till en belägrad stad. Polisen marscherar ner med dragna vapen redo att förvandla staden en spegelbild av Tripoli. 

Det här ingen tid för lulz eller beefz. Det är allvar nu.

Därför är det dags att framtidens media och dåtidens begraver stridsyxan. Vi är beredda att sträcka ut en tidsåldersöverskridande hand för försoning. Situationen kräver det.
Det är dags för kampanjjournalistik, något vi båda är bra på. Gammelmedia genom dörrknackning och rundringning, neozen genom flyhänt formulerade tweets, telepati och blogginlägg skrivna i affekt.

Det som söks är en stark man med fast hand som kan leda oss ut ur det våldsinferno som sliter Malmö itu. Det ska vara en man med den ideologiska verkshöjden att kunna förstå vad det är som händer. Men det ska också vara en handlingens man som kan göra något åt saken.

Jag vet vad ni tänker, den kravprofilen ser ut att vara skräddarsydd för reddit-rabulisten, meme-ministern, youtubekaisern @carlbildt. Men han är upptagen att rädda världen en resetweet i taget.

Men det finns en till. Han som var en pojke, men under den allra mörkaste stunden klev han fram som en man: @antonabele.

Den unge modige twittereleganten, moderat extraordinaire, blev som bekant rikskänd när han blev ansiktet utåt för den kontroversiella politiska frågan om att stoppa våldet. I youtubeklipp efter youtubeklipp predikade han antivåldets evangelium lika resolut som en gång Mahatma Gandhi och övertygade sakta men säkert tvivlarna. Alltfler slöt upp bakom @antonabele:s kontroversiella linje och till slut tyckte 98% av svenska befolkningen att våld var dåligt.

Den sortens handling behövs nu, den sortens civilkurage. Så hör folkets vädjan @antonabele: starta din youtubekanal igen för Malmös skull, för Sveriges skull, för världens!

/@neo_lagercrantz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: