#BAKJOUR AVSLÖJAR: @martenandersson:s tvångssyndrom – att härma Dr Alban!

UPPDATERAD 2 febr kl 23.15: @martenandersson kommenterar:

UPPDATERAD 2 febr kl 23.55: @krisreng vittnar om att Dr Alban ikväll struntar i @martenandersson:

Det började som humorns svar på neojournalismen, RAW Comedy Club. @martenandersson:s initiativ drog som ett tvärdrag över ett folk, förslavat av Galenskaparna & After Shave och Adde Malmbergs julshower. Plötslig fanns inget skyddsnät av ordvitsar och familjeanekdoter.

Allt var möjligt, allt var tillåtet.

Men den tiden är förbi. Nu har konceptet RAW stelnat som en gammal sås som stått i kastrullen över helgen. RAW är numer enbart en angelägenhet för de närmast sörjande, ett desillusionerat grabbgäng vars enda ljuspunkt i tillvaron är att få säga könsord inför en publik som är större än släktträffen på julafton. RAW är inte längre raw, utan lika färdigtuggat som barnmaten på Bandhagens äldreboende.

#bakjour kan nu avslöja att skaparen av RAW, @martenandersson, i ren desperation valt att riskera nya holmgångar i tingsrätten. Han har gått ner sig i sitt gamla tvångssyndrom, att härma Dr Alban. Han hade lovat sig själv och sin publik att sluta härma Alban, men RAW:s stagnation tvingar honom tillbaka till ursprunget, tvingar honom möta framtiden med 10 år gamla skämt, tvingar honom göra det om och om igen, som humorelitens Sisyfos.

@martenandersson behöver hjälp att bryta sitt beroende. Han behöver ekonomiskt bistånd att driva RAW vidare utan att tvångsmässigt upprepa ”stabbilt” ungefär 20 gånger per gig. Det finns ett sätt som vi som befolkar och berikar internet kan hjälpa honom: 90 1950 – 6. Radiohjälpen.

Ditt bidrag gör skillnad. Märk talongen ”RAW Aid”.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: