Bobs kärleksbudskap – räcker till både världsfred och en stark euro!

UPPDATERAD 7 febr kl 22.30: @bobhansson rekommenderar #bakjour:

Det började redan när @bobhansson struntade i att diska i studentkollektivet och istället skrev några rader som kunde pratsjungas från estraderna och frälsa en hel stad av mellanstor mellansvensk modell. När estradören, kärleksprofeten och kosmopoliten @bobhansson sedan vann SM i poetry slam i Falkenberg 1995 startade han en global väckelserörelse som borde ha löst alla världens problem på 10 år. Men icke. Istället tillåts makthungriga råbarkade gubbsällar, med ett emotionellt avstånd till male bonding motsvarande fågelvägen mellan Rom och Haparanda, fortfarande styra världspolitiken.

Vi frågar oss följande :

1) Varför  ringde ingen på FN @bobhansson innan man drog igång den evighetsmaskin av tusentals forskare, motstridiga rapporter och hårklyverier kring en eller två grader Celcius som är FN:s klimatpanel?

2) Varför var det ingen som kontaktade @bobhansson innan man skickade in Nato som en slåttermaskin i Libyen?

3) Varför var det ingen som slog en signal till @bobhansson innan man struntade i att skriva kollektivavtal med de tusentals och åter tusentals barn som syr H&M:s vårkollektion och matchbollarna i Champions League?

4) Varför bjöd ingen in @bobhansson till EU:s finansministermöten innan Greklands ekonomi var bortom all räddning, utan istället litade till ”EU:s bäste finansminister” Anders Borg, finanspolitikens Enok Sarri, som inför ett häpet och imponerat auditorium spådde eurons död i kaffesump och fiskrens?

Det är ingen slump att @bobhansson är namne med Geldof, eller att både @bobhansson och Bono börjar på ”Bo”. @bobhansson ÄR Sveriges Bono. Han borde vara kulturminister, sidekick till Al Gore och chef för Världsbanken. Samtidigt. Med hjärtat fyllt av estradpoesi, male bonding och världssamvete är det klart han lackar ur på all den Melodifestivalyra som fyller feeden just nu:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: