DN-reporter anklagar SVT – hotar förstöra folkfesten!

Melodifestivalen är det viktigaste för gammelmediefolk och deras familjer. Ikväll kryper miljoner av dem upp i soffhörnet med nachos, morotsstavar, Herrljunga cider och dipp och njuter av den absoluta gräddan av svensk artistelit. För att behålla lag, ordning och trygghet i vårt samhälle är det extremt viktigt att SVT får sköta denna koloss på lerfötter i stilettklackar ostört och utan inblandning från utomstående förståsigpåare.

Vad är då felet med bilden ni ser ovan? Allt säger vi. @KOrstadius, undersökande journalist på gammelmedieskonaren DN, har tydligen, på eget bevåg eller med sin redaktionsledning i ryggen, bestämt sig för att förstöra folkfesten en gång för alla. Argumenten faller dock förstås platt. SVT:s tillstånd att med alla tillgängliga medel roa 50% av svenska folket är närmast att jämföra med diplomatisk immunitet. Allt är tillåtet.

Och varför skulle det vara fel av SVT att ge en hjälpande hand till hårt arbetande neoföretaget Facebook, då de både i det här fallet är i samma bransch: folkbildning och folkhälsa. Det heter ju att ett gott skratt förlänger livet, och vad är då inte viktigare än att få dra på munnen åt Sean Banans epokgörande clownerier (paljettevens Jaques Tati!) eller några välfunna statusuppdateringar innehållande smarta och lillgamla saker som barnen till bekantas bekanta har levererat på ett släktkalas?

För övrigt har vår näringsminister Annie Lööf (C) redan klargjort att Facebooks väl och ve är en lika viktig svensk statsangelägenhet som Hemvärnet och ombyggnaden av Slussen tillsammans. Näringsdepartementets gåva på 100 miljoner kronor till Facebook är den största svenska folkhälsosatsningen i vår tid, barnskrytets och tränings- och heminredningsuppdateringens svar på Marshallhjälpen, och då är förstås lite gratisreklam hos SVT:s fria television en viktig pusselbit i det arbetet.

Det enda vi som neoz kan invända mot #mel2012 är förstås att det som koncept hör 1800-talet till. Att hela befolkningen flockas kring lägerelden för att lyssna på farfarsfars ändlösa anekdoter om björnjakt, latringrävning och ätande av torkat rävkött utan en enda tand i käften i motvind och 35 minusgrader är visserligen något som bör dokumenteras för eftervärlden, men inte som en levande tradition utan som något man visar upp i en monter på Etnografiska museet.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: