#Bakjour går in i fas 2 – välkomnar nya skribenter!

Filosofen, advokaten, statsmannen Kevin Bacon.

Filosofen, advokaten, statsmannen Kevin Bacon.

Framtiden har nu pågått i 84 dagar. Det är extremt spännande att skapa något nytt, allra mest spännande för publiken, givetvis. Vi hade aldrig kunnat förutspå den reaktion, den publikstorm och det megaintresse som #bakjour har väckt! Tre fantastiska månader, men också arbetssamma (mest tröttsamt är förstås de återkommande frågorna om #ajour är ett marknadsföringstrick för #bakjour. Svaret är, slutgiltigt, NEJ!) Vi slog sjuka besöksrekord redan första dagen och plöjer internet lika fort som en Ardenner på meth.

Vi behöver också tydliggöra att vi inte är en dagstidning. Vi är en arketyp, en gas, en tanke utvecklad till perfektion. Vi har inget riskkapital i ryggen, inga ägare som ställer krav. Låt oss säga det igen: Vi bloggar inte. Vi öppnar ett fönster mot samtiden. Så många försöker stoppa in #bakjour i ett fack. Nobody puts my #bakjour in the corner!

Allt fler ansluter sig till neojournalismen. Allt fler har tröttnat på gammelmedias regelbundna dejt rape på det fria ordet. Vi såg de svenska mediekonsumenterna irra omkring, utlämnade till en ny medeltid, The Dark Ages of DN och Metro. Varje dag plågades journalismen i mediehusens tortyrkammare, med medeltidens redskap, sträckbänkar, järnjungfrur, tumskruvar och brännjärn, utbytta mot tryckpressar, källkritik och pressetiska regler.

Vårt nästa steg är nu att bredda skribentbasen och sparka gammelmediestjärt ännu hårdare. Därför har vi kontaktat några skribenter som vi tycker förtjänar att höras mer, oftare och högre. Deras iPhonefingrar, blick för samhälle, meme och kändisluncher är viktiga. Deras perspektiv och kompetens behövs. Men vi har bara plats för tre! Ni får välja (i pollen nedan)!

1) LOLof Lagercrantz – Före detta tidningsman, numera neojournalist, känd för bloggromanen ”Välkommen Mr 4chance!”

2) Kevin Bacon –  Filosof, advokat, vetenskaps- och statsman. Mest känd för sina filosofiska teser kring ”förakt för fakta” som en av vår tids viktigaste drivkrafter, och ”neojournalismen behärskas genom att man lyder den”. Ligger bakom berömda bloggposter som Novum organon scientiarum och De dignitate et augmentis scientiarum.

3) David Leeterman – Myspacemusketör, redditrabulist, podcaster. Hans stilbildande webb-TV-talkshow lärde Filip & Fredrik kroppsspråk och mundiarré.

4) Carl-Adam Neocop – Tyckonomins Röda Nejlikan. Med en helt unik förmåga att blanda ihop sina roller som bloggrundare, aktivist och oberoende neojournalist upphävde han tidigare i år permanent de vattentäta skotten mellan ledar- och nyhetsredaktionerna.

5) Martin Lulzer – Blev världskändis när han på fyllan spikade upp 95 teser i entren till Bonnierhuset i Stockholm. Bröt ny mark åt journalismen när han utvecklade neoformationen.

(En dag som denna bjussar vi på reklam för #bakjour-konkurrenten #ajour, som också skaffat sig lite nytt. Vi önskar dem lycka till!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: