Vem har #bakjour?

Vid sidan om den stundande kungafödseln, @carlbildt:s världspolitiska motsvarighet till ”Halv åtta hos mig” och @mrbreitholtz retweets från lulziga kändisar finns det inget som berör och engagerar på samma sätt som frågan vem det egentligen är som har #bakjour.

Frågan har spridit sig som en viralklåda de luxe i det digitala samtalet likt en gång den Justianska pesten kring Medelhavet: Vilka är dessa neoriddare i LCD-skarpa rustningar som med dragna iPhones4S skildrar framtiden med sådan pregnans, och genomskådar gammelmedialt navelskåderi? Är det mememaharadjor, redditrabulister, 4chanselors eller en kombination av dessa ban- och pansarbrytande personlighetstyper?

Några kan inte dölja sin nyfikenhet och hemfaller åt insinuanta utspel:


Andra kanske sitter inne med svaret men bär sin hemlighet likt den sista droppen vatten.

Vi vill slutligen poängtera att frågan ”Vem ÄR #bakjour?” naturligtvis är gravt felformulerad. Ur ett strikt neojournalistiskt perspektiv finns det ingen på HELA INTERNET som ÄR varken det ena eller andra. Vill man hitta gammelmediedoftande sanningar rekommenderar vi att man åker på studieresa till Ödeshög och detaljstuderar de 760 tecknen på Rökstenen. Bekännande neoz är de som internet vill att de ska vara. Därför avgör vi det här spörsmålet i sann neokratisk anda, med en poll.

UPPDATERAD 22 febr kl 16.48: @stroemberg dementerar!

UPPDATERAD 24 febr kl 10.30: @mickenyqvist kommenterar. Vi kan dock inte avgöra om det är en dementi eller inte. / @kallekarlsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: