Dr Alban och @martenandersson sluter fred – tack vare #bakjour!

I verkligheten kan en avgrund skilja bittra fiender åt. På internetz behöver avståndet till försoningen inte vara längre än ett ficktwittrande. I skärmdumpen ovan ser ni en utsträckt hand, som innebär att millenniets mest infekterade kändisstrid nu når vägs ände i en lycklig omfamning. Tack vare #bakjour!

Vi har vid upprepade tillfällen analyserat lulzlorden @martenandersson:s tvångssyndrom, att härma 90-talsikonen @realdralban (se skärmdump till höger), ett tvångssyndrom som bland annat lett till en mångårig fiendskap som slutade med möten i tingsrätten mellan de två giganterna.

Men efter #bakjour:s idoga insatser för att med neojournalismens läkande balsam försöka hissa vit flagg i denna historiska kändisbeef står vi nu inför fullbordat faktum: I en enda tweet möts två arga kombattanter i ömsesidig respekt och kan  röka en virtuell fredspipa och skratta förläget åt gamla tiders groll. Vi önskar dem lycka till, och konstaterar som vanligt att detta absolut inte innebär att vi sänker blicken, garden eller humöret, utan har fortsatt #bakjour i jakten på scoop, avslöjanden och fredstraktat.

Vi tackar redan nu Nobelkommittén i Oslo inför höstens presskonferens, och till er andra (Expressen, Aftonbladet, @nyheter24, @tidningenresume): Vi kräver ingenting, men uppskattar lite credd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: