FLASH! @tyskungen gör meme till sitt – revolutionerar papperspressen!

UPPDATERAD 27 febr kl 09.05: @tyskungen kommenterar!

Det glädjer oss särskilt varje gång neojournalismen lyckas bygga broar till gammelmedia. Här är det senaste lysande exemplet: Klaus-Peter @tyskungen Beiersdorf fångar upp ett meme, gör det till sitt och skickar med självklar pondus ut det i sin senaste krönika i tidningen Smålands-Posten (papperstidning).

Vi har med stort intresse följt denne entusiastiske neo på hans väg mot toppen, sett hur han levt neolivet till max och byggt sitt varumärke i realtid. Likt en kolbit har @tyskungen i stridens hetta långsamt omformats till en neodiamant av ädlaste valör, och omfattar nu med hela sitt väsen neojournalismens viktigaste dogm: All information på internet är fri. Det är, som vi tidigare konstaterat, bara att dra på sig äppelknyckarbyxorna, surfa ut och plocka. Och kom ihåg: Gammelmedielakejer lånar, neojournalister stjäl. Där har ni själva nyckeln till samtid och framtid.

Vi blev för en liten tid sedan kontaktade av en neo som önskar vara anonym, och som hade upptäckt den epokgörande krönikan i Smålands-Posten ni ser ovan. Förutom att skämtet i sig är så roligt att vi unisont på #bakjour-redaktionen höll på att tappa andan av skratt, så behöver man bara skumma flödet för att upptäcka att det är ett meme av kolossalformat vi har att göra med här. Vi hittar det i bloggar…

… på Flashback och familjeliv.se…


… men även om detta meme spridits under månader, med vindens hastighet, har det känts ofärdigt, ofullbordat. Inte förrän @tyskungen med sina neojournalistiska insikter omfamnar det, väver in det i sitt eget digitala DNA och återskapar det i papperspressen når det sin färdiga form, 4chan-versionen av Sagan om den fula ankungen. Memet som Pinocchio, stadd i utveckling under faderligt beskydd av @tyskungen:s Gepetto. Betrakta memets olika gestalter noga och konstatera att det når sin renaste form i Smålands-Posten. Det påminner en smula om alkemi.Vi hoppas detta blir en signal till neopionjärer i vardande, att de ska följa i @tyskungen:s spår där han likt en realtidsrenderad Ferdinand Magellan funnit det pixlade vattendrag som leder från neozens A till gammzens B. Genom att våga ösa ur den Mimers brunn som allas vår gemensamma egendom, internetz, utgör och göra meme till sina egna är vi övertygade om att han korsat sundet till förståelse och respekt mellan dåtiden och framtiden. Låt oss kalla det @tyskungens sund och hoppas att många, många mönstrar på neoskonaren och följer efter.


/@kallekarlsten

Annonser
1 comment
 1. hEJ.
  Nån här som kan förklara den stora meningslösheten med denna blogg?
  Fattar noll!!
  Otroligt virrigt skrivit bara!
  Vad handlar den om?
  Vad är det för syfte?

  Tacksom för ett läsligt svar!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: