#BAKJOUR AVSLÖJAR: Bockstensmannen inlasad av misstag – mördades!

Bockstensmannen. Mossliket som hittades midsommaren 1936 utanför Varberg fortsätter att förbrylla historikerna. Att han mördats och därefter pålats fast i marken för att inte kunna rymma råder det inget tvivel om, däremot går teorierna om varför han mördades isär. De två som de flesta forskarna numera sluter upp kring är att det antingen handlade om en springnota på Riche sommaren 1360, eller att han porrsurfade på en kompis jobbdator och blev påkommen.

Men #Bakjour kan nu avslöja sensationella fakta som vänder upp och ner på forskarna tidigare gissningar. Vi har letat upp Bockstensmannen på LinkedIn och kunnat kartlägga hans springvikariat inom olika större och mindre gammelmedieprotektorat.

Historien börjar och slutar i Halland. Han började som telegrammare på sportredaktionen på Hallands Nyheter någon gång på 1350-talet och slutade i ond bråd död på Radio Halland några år senare. Motivet till mordet var att de slarviga personaladministratörerna på Sveriges Radio råkat lasa in Bockstensmannen av misstag, och redaktionsledningen i Halmstad såg ingen annan råd än att slå ihjäl honom.

Vi har noterat ett lågmält, men aldrig sinande gnäll från dagens livegna inom gammelmedias feodalsamhällen, ett evigt gnat över LAS hit och LAS dit. Någon blir inlasad, nästan alla de andra blir utlasade. Vi säger: Sluta. Att få gå på dagen 11 månader efter att man började är ett barnkalas jämfört med in- och utlasningsrutinerna på medeltiden. Där kunde en springvikarie få händerna avhuggna eller begravas levande efter 11 månaders jobb. Kanske kunde redaktionsledningarnas grymma bestraffningsmetoder även drabba hans eller hennes anhöriga.

Neoz vet dock mycket lite om LAS. I vår värld är Las uttalet av egennamnet Lars i Göteborg, och blott 5 % av alla neoz worldwide har hört talas om ”lagen om anställningsskydd”. #Bakjour-gruppen tillhör de övriga 95 procenten, och fick skumma artikeln på Wikipedia innan vi förstod att LAS var det troliga dödsorsaken i fallet Bockstensmannen.

Och efter att ha läst de tre första raderna i Wikipedia-artikeln kan vi med säkerhet fastslå att LAS är en medeltida föregångare till lulz, den neojournalistiska hårdvalutan.

Att vara inlulzad är naturligtvis INTE samma sak som att vara innehavare av ett neojournalistiskt körkort. Det får du i den överdimensionerade kartongen till splitternya iPhone 4S när du hämtar ut den. ALLA är journalister.

Nej, inlulzningen är en ritual som omfattas av mer komplicerade regler än det feodala Japans invigningsriter för samurajer.

Som många blivit varse räcker det inte med att vara 4chanfogde eller att kunna bädda in meme med ljusets hastighet, eller ens att ha förmågan att överleva mer än tre dagar utan mat och vatten i en avlägsen reddit-tråd. För inlulzning krävs att du bemästrat följande tre discipliner: Du ska #lunchaihopmedvirtanen, minst en gång blivit retweetad av lulzleviatan @alexschulman och, allra viktigast, ha vip-kort på Riche. Då och först då.

Många äro kallade, få äro utvalda. Och vi har #bakjour.

/ @medieprofil

Annonser
2 comments
  1. Tindra said:

    Omg! Men hur kan ha kvar sitt hår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: