@CarlBildts undertext: ”Har det inte hänt på internetz, så har det inte hänt!”

AFK har det idag tydligen varit en enorm fuzz kring en vapenfabrik i Saudiarabien och mememinister @CarlBildt. Ett klassiskt gammelmediescoop, impregnerat med testosteron, ett scoop som uppfyller alla Johann Gutenbergs krav, från storleken på blytyperna till densiteten i trycksvärtan.

Dramaturgin känns igen: En säger ”så här kan vi inte ha det!”, en annan säger ”så här kan vi ha det!”. Bu och bä blandas i en kakafoni av tillmälen och övertoner. Kör man en konkordans på dagens samlade gammelmedieproduktion dyker dessutom ordet HEMLIG upp lika ofta som ”fuck” i stand up-jiddret Raw med Eddie Murphy från 1987. HEMLIG är ju också det ord som utan konkurrens får tryckpressonanisterna att gå mest bananas. Visst har även en eller annan stavelse av detta oproportionerliga tjattrande, medvetet eller omedvetet, spillt över i neojournalistiska forum, men utan att bli mer än ett snabbt utdöende eko från en svunnen tid.

Dock upptäckte vi att His Royal Highness of Reddit, mememinister @CarlBildt, av misstag råkat komma åt sin iPhone 4S (ficktwittrande är ju en av denna virala renässansmänniska och mememoguls många paradgrenar):

Uppenbarligen har Sveriges Radio lyckats banda hela 19 minuter och 32 sekunder av diverse brummande och krafsande inifrån @CarlBildt:s ficka, varpå dessa obegripliga ljud körts baklänges genom en Watergate-simulator från 1980 till något som gammelmedia tycks tolka som en kommentar.

Neojournalisterna vet förstås bättre. Vi insuper bara undertexten i @CarlBildt:s senaste tweets och kan konstatera att det enda av intresse som hänt det senaste dygnet är att memeministern varit i Rovaniemi och troligen inte träffat Jultomten.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: