CHOCKEXTRA!!! Chockterapin misslyckades – gammelmedia fortfarande i jakt på tjack!

Låt oss säga: Vi är inte förvånade. Gammelmedia är fortfarande en inbiten gammal narkoman, ständigt på jakt efter nytt tjack, nya kickar. Chockterapin misslyckades. Igen. Skärmdumparna från scoopmaskinen @nyheter24 talar sitt tydliga språk.

Det var när vi under kvällen plöjde internetz i jakten på meme och lulz som vi uppmärksammades av @TobbeSoderlund, ironiskt nog fast anställd redigerare på juvelen i narkomankronan @Expressen, på ovanstående avslöjande. Att kvinnan ifråga är en känd makthavare i ett förmodligen lika känt gammelmedieprotektorat (AFK, that is) råder det väl ingen tvekan om, vem hon är spelar mindre roll. Det viktiga är att bryta ett destruktivt mönster.

Chockberoendet slog förstås ut i full blom i kvällspressen, och i ett försök att stoppa en skenande utveckling utfärdade @Expressen:s chefredaktör @ThomasMattsson sin numera legendariska bannbulla, ett varningens finger åt alla och envar som avsåg att fortsätta lusa ner papperspressen med ordet chock. Något som tidningen Dagens Media, som tog in bullan, struntade i redan två spaltcentimeter längre ner.

Frågan är hur man nu ska komma tillrätta med problemet. @Expressen, som tycktes ha lyckats vända en farlig utveckling inom ramen för LVM, har fortsatt självmedicinera och trillade nyligen dit igen när abstinensen blev för svår:

#Bakjour ser nu ingen annan utväg än att gå in med det tyngsta vi har av drogavvänjning – en poll. Låt oss rösta i ett försök att bryta ett skadligt gammelmediebeteende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: