Regeringens hemliga plan: Reinfeldts fnurra ska chockdränka Ekots superscoop!

Sveriges Radios Ekoredaktion, gammelmedias silverrygg, fortsätter pumpa ut nya avslöjanden om vapenfabriken i Saudiarabien, i en veritabel bombmatta, lika översållad av stämpeln HEMLIG som en kärlekskrank tonåring av sugmärken.

Men nu anlägger Regeringen moteld. Ty hur kittlande Ekots HEMLIG-stämplar än ter sig för @matsknutson och de övriga gammelmedietyckonomerna, så smälter de in i tapeterna i jämförelse med Regeringens superhemliga plan som sattes i verket igår kväll:

Reinfeldt tvingades alltså till damoffer i det till synes oändliga parti korrespondensschack med Sveriges Radios Ekoredaktion som pågår dygnet runt. Men taktiken hyllas redan i spalterna, efter att nyheten om statsministerparets separation spridit sig som en en gammelmedial motsvarighet till viralklåda de luxe och lagt sig som en våt filt över papperspressens slagfält.

Och allt som krävdes för att avväpna saudiscoopet var ett kort mejl från Regeringskansliets pressavdelning, en liten digital störsändare, en nyhetsapokalypsens ryttare med bud om den flodvåg som nu dränker månader av arbete som ligger bakom Ekots superavslöjande.

Och #Bakjour kan nu avslöja att mememinister @CarlBildt ligger bakom den geniala och diaboliska planen. En lakonisk tweet satte oss på spåren imorse:

Och de ”wise decisions” som åsyftas är förstås att @CarlBildt med militärstrategens självklara lugn och osvikliga sinne för tajming gett klartecken till att läcka den lilla extrainformation om paret Reinfeldts fnurra som nu förvirrar och sysselsätter hela gammelmedievärlden:

Papperspressen genomför nu efterkrigstidens mest omfattande rundringning i jakten på svar: Varför har vi inte känt till detta fundamentala bromance-samarbete? Hur länge pågick det? När gick de skilda vägar? Varför tog det slut?

Och emedan Reinfeldts brustna hjärta nu förpassat nyheten om vapenfabriken i Saudi till radioskuggans beckmörker nöjer vi på #bakjour oss med att konstatera det uppenbara: I krig och kärlek är allt tillåtet.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: