#Tomhylsan Tolgfors – Från villebråd till viralklåda!

Idag fick neoz worldwide beskåda ett viralt genombrott. Efter Ekots superscoop om vapenfabriken i Saudiarabien har gammelmedia närmast smält samman till en enda organism i jakten på försvarsminister Sten Tolgfors (M). Men just när papperspressens rävjaktsdrev slagit en järnring kring honom och förberedde dödsstöten samlade Tolgfors sina bästa rådgivare och gick till motangrepp.

Och vilken kontring! Hjärnan bakom kuppen är givetvis mememinister @CarlBildt. Han kan skapa viralklåda i sömnen, och lyckades förstås omärkligt plantera Tolgfors hashtag #tomhylsan lagom till dagens presskonferens. Hur han gjorde lär vi aldrig få veta, eftersom @CarlBildt, som ofta refereras till som politikens Joe Labero, likt vilken skicklig illusionist som helst aldrig skulle avslöja sina bästa tricks. Och som på givet kommando spreds taggen som magsjuka på ett dagis. Om Tolgfors Kloutvärde fram till dags dato varit en blandning av en slamkrypare och en grekisk aktie steg det som en spärrballong på mindre än 20 minuter.

Inför presskonferensen (se den i sin helhet här!) hade Sten Tolgfors stab också försett honom med tillbörlig medieträning, han hade snabbspolat sig igenom samtliga Fidel Castros maratontal 1961-2011 och han hade låtit förbereda en powerpoint-presentation på 1 455 sidor. Han hade också detaljstuderat tuppfäktningstekniker på youtube inför mötet med Ekots grävvirtuoser Öhman och Bodin. Likt försvarspolitikens Ivan Lendl lyckades Sten Tolgfors också trötta ut den församlade gammelmediepanelen, som fick gå hem med oförättat ärende, svansen mellan benen och en fullständigt obegriplig presskonferens på 48 minuter 55 sekunder att sätta saxen i.

Tolgfors har länge befunnit sig under @carlbildt:s digitala beskydd, men det var först idag han fullständigt överlämnade sig till youtubekaisern och blev @StenTolgfors. Resultatet, han reste sig på nio som the Machiavelli of meme.

För att slippa liknande närkontakt med den tredje statsmakten i framtiden planerar nu regeringskansliet det enda tänkbara för att skipa rättvisa i den svenska vapenexporten: Ett samarbetsavtal med Nordkorea, den enda diktaturen i världen som inte har tillgång till granatgevär m/48 Carl Gustaf, JAS 39 Gripen och precisionsgranaten Excalibur. I utbyte får Sverige ta del av Nordkoreas världsberömda egendesignade kulisser. Redan nu finns på handelsminister Ewa Björlings bord en order på ett helt nytt Lustiga Huset på Gröna Lund inför sommaren, och scenografin till nästa års uppsättning av Ett drömspel på Dramaten.

/ @kallekarlsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: