FLASH!! #Twitterbarometern bevisar – Neokratin är vårt tids aristokrati!

UPPDATERAT 14 mars kl 17.50: @Magnusbetner gör en tidsresa till The Dark Ages, tries to taste the life of a simple man!

Vi på #bakjour arbetar som bekant dagligen med att sprida neojournalismens gospel och har nyligen konstaterat att viralklådan blivit global. Mali har redan upphört att vara ett land, och existerar nu endast som 4chantråd och vi nås av uppgifter att Spanien snart kommer lämna euron och inom kort bara handla med lulz.

Här går det däremot trögare och länge, alltför länge, har vi tittat på när #gammelmediabesten dansat sin spastiska dödsdans medan den licensbetalande pöbeln exalterat vrålat ”da capo, da capo”. Vår väntan på det aktiv dödshjälp har hittills varit förgäves.

Men: Medan Mats Svegfors och Eva Hamilton firar den senaste förtroendebarometern med en supersize köttbullar på IKEA Kungens Kurva, har vetenskap och näringsliv ingått ett vackert äktenskap och lagt samtid, dåtid och framtid över ässjan och fogat samman det viktigaste realtidsdokument sen #Medieormen 3.0. Och allt tyder på att klockan slutligen klämtar för trycksvärtans tyranni.

Det som började som en gräsrotsrörelse har i bloggar, youtubeklipp, tokretweetande och Flashbackkampanjer vuxit till en urkraft, en tarantel som vävt sitt nät av kladdiga kommentarstrådar kring flugan som är #gammelmedia, och sakta men  säkert tagit över det kollektiva medvetandet. Neotåget har kastat bromsen överbord och skenar nu mot den ljusnande framtid där ”research” enbart är en fotnot i Uggleupplagan av Nordisk Familjebok.

Omvärldsanalysens svar på Oraklet i Delfi, Aitellu, har satt ihop en lista över de mest inflytelserika personerna och idéerna någonsin, till en 300 punkter lång bekräftelse på att neojournalismen och dess utövare ersatt alla gamla institutioner. #bakjour-redaktionen plöjde andäktigt och simultant de mest retweetade tweetsen, och vi har inte rörts till tårar på samma sätt sen vi såg Den franske löjtnantens kvinna på youtube. Ingen läsning har varit så späckad på extrainformation för de invigda sedan Nostradamus profetior.

Vi visste att memeministern @CarlBildt:s fingrar var långa, men att han nått in till och berört vartenda hjärta därute glädjer oss. Och att tweetdeckdemagogen @Jonas_Gardell:s maktövertagande skulle ta sig uttryck i en veritabel präriebrand var något vi hoppades, men inte kunde räkna med. Andra glada överraskningar är lulzlektorn @anderstimell:s toppplacering, som gjort att hela ölhävarsamhället gått on-line. Och att @-aviatorn @emanuelkarlsten med sina läckra 140-teckensföreläsningar ersatt folkhems-Sverige med 4chan-Sverige. Men det främsta beviset är kanske ändå att Bröderna Beef, @FilipochFredrik, som äter sin Gonzo med extra lulz, återfinns på listan…

… utan att ha skrivet ETT ENDA TWEET sedan 2009:

Riktigt högintressant blir det också en bit längre ner på listan, där S-märkte statsvetarprofessorn @UlfBjereld likt Anders Gärderud på upploppet rinner förbi en socialdemokrati, svenskt inrikespolitiks svar på den östtyske hindergiganten Frank Baumgartl, som snavar på sista hindret och försvinner in i hopen av historiens fundamentala förlorare. Här sätts verkligen sakernas tillstånd i perspektiv.

Det är efter att @UlfBjereld mönstrat på neokryssaren #ajour som han nu spränger tyckonomins ljudvallar och vinkar adjö till sitt parti, som stelnar som två dagar gammal Knorr pulversås på ett Trangiakök från 1951.

Vi noterar slutligen att neojournalismen växt sig så stark att till och med #gammelmedia:s automatflöden letat sig in på årets viktigaste lista.

Dessa automatflöden är väl ur vårt perspektiv visserligen att betrakta som att måla ett ruttet hus, men i en större kontext stärker de bilden av att framtidens seger över arkeologin är nära förestående.

Och vi på #bakjour lapar girigt i oss glansen från dessa neotitaner som skiner i kapp med solen däruppe på de inflytelserikas himlavalv.

Neojournalismen är ett dokument vi skapar tillsammans, i realtid. Copy + paste på den!

/ @kallekarlsten och @neo_lagercrantz

UPPDATERAT 14 mars kl 22.45: Antilulzrevyn Uppdrag @granskning:s stjärnreporter till frontalangrepp mot århundradets viktigaste lista #Twitterbarometern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: