EXTRA! Jönköpings-Posten revolutionerar papperspressen – lär neoz worldwide tålamod!

Varje medlem i #bakjour-gruppen tillför unik kompetens i entrepreneurskap. Vi är entrepreneurer ända ut i minsta synaps. Därför reagerar vi instinktivt när någon lanserar en helt unik sajtlösning. Döm om vår förvåning när den senaste innovationen, ett klockrent neokoncept, dyker upp i hjärtat av Smålands gammelmedietradition, där vi trodde man just lämnat kilskriften bakom sig för att anamma Gutenberg.

Jönköpings-Posten slår till med en lysande blandning av gammalt och nytt, inga jobbiga nyhetsflöden, inga vänsterkryss, inga bilder på på kommunalråd med röda ögon som skakar hand eller krokusar inskickade av vårteckenskåta läsare.

Här får man istället något som på ytan påminner om internets barndom, men som när man scannar sidan visar sig vara en veritabel adventskalender av länkar till spännande överraskningar.

Men det bästa med sajten är att den erbjuder en rejäl utmaning för de lataste neojournalisterna. Här får man inget gratis, här får man jobba för resultat. Jönköpings-Postens webb påminner om hinderbanorna som Clint Eastwood plågar de oborstade pojkaktiga rekryterna med i Heartbreak Ridge.

Bristen på tålamod är neojournalismens enda karaktärsbrist. Jönköpings-Posten har lanserat en webb som uppenbarligen har som främsta mål att bevisa att tålamod är en dygd. Prövningarna som möter publiken hade varit en Golgatavandring även för Roy Andersson. Men det är bra! Frälsningen är inget barnkalas, ingen sorgfri semester på Route 66, i en cabriolet med en mild sommarbris i håret. Vägen till en värld där neojournalismen slutligen sjunger Blott en dag på gammelmedias begravning är lång och krokig. Vi färdas på den tillsammans, i realtid. Det är därför vi har #bakjour.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: