GLÄDJECHOCKEN! Landet Internet jublar när Landet Sverige får ny tunnelbana!

Som alla vet vid det här laget blir en nyhet inte en nyhet för en neojournalist brejkat den. Notera därför det historiska klockslaget 8:19 AM: Expressens mememujaheddin och jpeg-jedi @niklassvensson kungör för ett häpet internet att Sjöstan nu blivit med tunnelbana. Nyheten spred sig med ljusets hastighet:

Detta är naturligvis årtiondets viktigaste nyhet. Liksom Landet Internet är neojournalismen AFK i skriande behov av snabb och smidig infrastruktur: Enligt obekräftade uppgifter till #bakjour bor 54% av landets neojournalister i Sjöstan, övriga 46% på Knivsöder. Nu är 30 års ökenvandring över, Meme-Moses @niklassvensson har fört framtidens folk mot en ny vår. Men märkligt nog var det bara #gammelmedia (!) som mitt i glädjeyran hade förståns att inse att den nya tunnelbanan, liksom neojournalismen, är en nationell angelägenhet…

… vilket förstås renderar en guldstjärna i #bakjour-boken:

Internet svämmade igår över av jubeltweets, och blommogrammen gick med ilbud i strid ström till neokvarteren i Sjöstan. Dock väckte Stockholms-Centerns ordförande ont blod och irritation när han försökte plocka politiska poäng på folk- och 4chanfesten:

Men säg den glädje som vara beständigt. Knappt hade den epokgörande nyheten hunnit sjunka in i det kollektiva medvetandet, förrän ett nytt orosmoln seglade upp på neohimlen över Stockholm, Sverige och Landet Internet:

Nu sätter neoz världen över sin lit och sitt hopp till Bengt Ohlsson. Bara han kan rädda Slussen, med en ny text, lång som en public service-utredning och kolerisk som Gordon Ramsey. Vi på #bakjour håller tumblrarna.

/ @medieprofil

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: