Konstapel Klout sätter ner foten i superdebatt på #webcoast!

UPPDATERAT 18 mars kl 12.35: @deeped kommenterar själv. Med en fråga som bara ett samlat internet kan svara på:

Att umgås med #gammelmedia, journalismens Cliff Barnes, är att tigga om att bli belagd med mental fotboja. Därför behöver neoz då och då lyfta blicken AFK och gå på unconference för att vidmakthålla sin intellektuella spänst. Helgens gyllene tillfälle, #webcoast i #gbgftw, tar neojournalismens så långt från begravningsgudstjänsterna med Tidningsutgivarna man kan komma.

Under hela #webcoast har diskussionens epicentrum naturligtvis varit #twitterbarometern, @aitellu:s definitva lista över de 300 viktigaste personerna och idéerna någonsin, den viktigaste listan sedan Moses gjorde en Renata Chlumska och hämtade stentavlorna på berget Sinai. Alla pratade om den, bloggade om den, tankade ner den till sina iPads. Och den viktigaste debatten, mellan GIF-giganterna @britstakston och @deeped, bambusrades förstås för att kunna bevaras för eftervärlden, på den USB-sticka som någon gång i framtiden skickas med satellit till yttre rymden och presenterar mänsklig kommunikation at its finest för främmande livsformer (se den i sin helhet HÄR!).

”Listor är BRA”, konstaterade @deeped i sitt lika snärtiga som koncentrerade inledningsanförande, ”sedan urminnes tider har vi använt listor för att strukturera omvärlden.”

Vi är glada för att det var just @deeped som tog debatten med tvivlarna. Han är känd i en bredare krets som Konstapel Klout, aka Twitters svar på Judge Dredd, en av de självutnämnda och absolut nödvändiga vicesherifferna (@CarlBildt är den självklare sheriffen!) som håller internet på rätt sida om den lövtunna gränsen mot ett hotande kaos. Utan dessa djärva ordningsmän skulle Twitter vara laglöst land, terroriserat av kringstrykande plundrare och skryt- och lögnhalsar. Konstapel Klouts blogg är det digitala samhällets svar på den lokala ordningsstadgan:

Därmed inte sagt att @deeped saknar det livgivande kritiska förhållningssättet till vår tids viktigaste lista. Redan flera veckor innan @aitellu lanserade det viktigaste realtidsdokumentet sedan #medieormen satte han ner foten på sin blogg och pekade på brister i listans toppskikt:

Konstapel Klout konstaterar alltså att #twitterbarometern:s okrönte kung, @jonas_gardell, ”inte nödvändigtvis är kul, utan för att allt som han skriver förväntas vara kul” och att @-aviatorn @emanuelkarlsten, neojournalismens wonder boy, bara ”ajourar om vilka som gjorde vad på nätet med vem”. Dessa stänk av beskt tvivel stärker naturligtvis trovärdigheten i @deeped:s nuvarande jublande medhåll till listan. Hans tveksamma steg från ifrågasättandets halvdunkel till sanningens svirrande solgass må vara ett litet steg för @deeped själv, men ett gigantiskt kliv för mänskligheten. Tillsammans bildar storheterna @deeped och #twitterbarometern den grundlag som neoz worldwide har att förhålla sig till. Vare sig de vill eller inte.

”Alla kanske är lika mycket värda, men alla KAN INTE VARA lika intressanta”, sade Konstapel Klout, i denna en av vår tids elementära debatter, och uppmanade alla att försöka bli lika intressanta som @alexschulman. ”Listan berättar ju egentligen bara om verkligheten”, konstaterade han sedan och dödade därmed alla motargument. Copy+paste på den!

/ @medieprofil

UPPDATERAT 18 mars kl 14.50: #webcoast trendar – i Stockholm! Det betyder att #gbgftw fr o m nu är Sveriges digitala huvudstad. Stockholm äger dock fortfarande #gammelmediesfären:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: