NY TREND! Papperpressen citerar kändistweets!

UPPDATERAT 26 mars kl 17.20: Enligt obekräftade uppgifter till #bakjour har Tidningsutgivarna ännu inte tagit fram tydliga direktiv för hur känd man måste vara för att föräras en citatruta i Blekinge Läns Tidning, Smålands-Posten eller Norra Skåne. I gråzonen befinner sig bland andra @mymlan, @stroemberg och @hejsonja. I dagsläget är det alltså oklart om deras tweets platsar i papperspressen. #bakjour har inte sökt någon av de inblandade för en kommentar.

En ny trend! Det glädjer oss att vara först att avslöja att vår tids viktigaste realtidssammanfattning nu delas ut till landets samtliga redaktioner inom papperspressen, med tydliga instruktioner från Tidningsutgivarna: Varje papperstidning som saknar kändistweets bestraffas med löneavdrag – för hela redaktionen! Aitellus lista ersätter nu Pressetiska regler som tidningarnas viktigaste styrdokument.

Redan nu diskuteras den nya policyn flitigt bland gammelmedianer på twitter:

Dessutom verkar hotet om löneavdrag ha satt fart även på produktionen:

Och döm om vår förvåning när vi hittar en övergiven Göteborgs-Posten på tricken (oklart hur den hamnade i huvudstaden) och ser att tweetsen redan hunnit gå i tryck. Detta digitala tvärdrag vädrar ut den kvävande lukten av papperspressens lungsjuka bakisandedräkt! Än finns det hopp för palliativ publicistik! Förändringens vindar sveper genom #gammelmedia:s hospice-avdelningar!

Förtydligande: Tidningsutgivarna är #gammelmedia:s Centralkommitté, som detaljstyr all verksamhet på redaktionerna, från publicerings- och after work-rutiner till inköp av gem och annat  kontorsmaterial.

/ @medieprofil

UPPDATERAT 26 mars kl 17.50: Via @TessUlander når oss uppgiften att @mymlan nu certifierats av Tidningsutgivarna som tillräckligt känd (bild ur Göteborgs-Posten):

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: