#EPICFAIL! Metro slarvar bort dagens scoop!

Det finns ingenting som engagerar neojournalismen som lite handfast rojalistisk yra. Alla neoz vet om det, däremot kommer det troligen som en komplett överraskning för större delen av #gammelmedia. Det förklarar troligen dagens #epicfail, när @TidningenMetro slarvar bort sitt senaste scoop, sitt embryo till en veritabel bloggbävning:

Notera att skärmdumpen ovan är en närmast grotesk förstoring av den minimala bottenpuff som återfinns på dagens förstasida i pappersupplagan av Metro. Det som alla neoz twittrar och bloggar om idag, nya bilder på Sveriges tronarvinge, har Metro tagit ett steg längre, med frågan som möts av ett unisont ”AHA!” från bloggosfären: Hur trött är egentligen prinsessan Estelle? Lägger man de bilder som hittills publicerats bredvid varandra är mönstret tydligt, Estelle är en bebis som bara sover och sover och sover.

För oss neoz, vars huvudsakliga erfarenhet av spädbarn begränsar sig till (visserligen hundratals, i många fall tusentals) youtube-klipp som skälver av hysteriskt och närmast sjukligt gurglande och tokskrattande, är detta förstås en gåta som håller oss sömnlösa nätterna igenom: Är det normalt att sova så här mycket? Varför öppnar inte flickebarnet ögonen när fotografen pockar på uppmärksamhet, och framför allt: Varför har Hovet ännu inte publicerat några laughing babies-klipp på youtube? Att dessa dröjer sprider naturligtvis oron likt ett meme de luxe på internet, och @TidningenMetro hade här ett gyllene tillfälle att lyfta sordinen från den ordinarie lulzfesten på Twitter, 4chan och Reddit, men slarvade som sagt bort det. Oförsvarligt och svårförståeligt. Vad som också förbryllar är att INGEN verkar ha sett prinsessan Estelles ögon:

Ingen skugga ska falla över Metros reporter, som här gör ett väldokumenterat och grundligt försök att ta reda på hur prinsessögonen ser ut. Resultatet är lika tydligt som skrämmande: Inte ens Hovets pressavdelning har sett dem.

Reporter: Varför har vi fortfarande inte fått se Estelles ögon?

Hovets pressavdelning: Jag har inget bra svar på det.

Reporter: Vilken färg har hon på ögonen?

Hovets pressavdelning: Jag känner inte till det.

När @TidningenMetro nu går bet kommer varenda myrstig på Twitter, Facebook, 4chan, Reddit, r/ShitRedditSays, familjeliv.se och Flashback att framstå som upptrampad av en hord brunstiga elefanter innan klockan slår midnatt, i jakt på svar. Det skulle heller inte förvåna oss om Wikileaks när som helst hackar hårddisken hos varenda studiofotograf i hela Mälardalen, och kungafamiljens och talman Per Westerbergs hotmail-konton.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: