FLASH!!! Kung Betnér trendar direkt – gör internetz till sitt lydrike

Igår kväll försökte Lazaruz of lulz @Magnusbetner göra det ingen före honom lyckats med: att foga samman dåtid och framtid till realtid. Till sin hjälp hade han html-kodens Hefaistos @krohnman, 100 miljoner kronor och en tablåtid i Kanal 5.

När de dessutom mönstrade vår tids mest inflytelserika crowdsource-cabinette, bestående av internets motsvarighet till Peter Paul & Mary: @RolandPMSweden, ‏@martenschultz och @ametistametist och till råga allt bjudit in världens mäktigaste twittrare, mentions-matadoren  ‏ @Jonas_Gardell var det dukat för klapp- och kloutkalas.

Vi på #bakjour vägrar befatta oss med det hiskeliga, timslånga formatet och väntar tills det hackas ner i behändiga youtube-bitar á två minuter innan vi uttalar oss om innehållet. Men vi kan redan konstatera att premiären blev en succé.

För det tog inte många lulz innan landet internet fick en hashtagg-high och #betnerdirekt blev en viralklådepandemi på ett sätt som bara #tomhylsan och #webbdagarna lyckats med före det.

Det finns många sanningar på internet. Men för den mest centrala ”Ego trend, ergo sum” (ung. Jag trendar, alltså finns jag) behöver vi gå tillbaka ända till Gutenbergs dagar. Men samtidigt som historien rodnar av skam över Gutenbergs tekniska landvinning, tryckpressen, firar Descartes neofilosofiska tankar stora triumfer. För där tidningen idag endast används till att slå in fisk och torka ändalykten med, är trenden – liksom retweeten – hårdvaluta i neokratin.

Men det räcker inte med att få med sig miljontals ängsliga hashtag-hipsters, för att kunna krönas till regenten av Reddit, för det behöver man också en kungamakare i sitt hov.

Så när den digitala humorns egen @atürk, @calleschulman gav sändningen sitt omedelbara gillande var det bara kvar för @magnusbetner att ge sig på sin virala E-riksgata. I realtid.

Nobis in #stare

/@neo_lagercrantz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: