Systemet rider neovågen – fler hakar på!

Tänk vad en tweet kan göra. Kommer den från @CarlBildt blir det demokrati på under tre minuter, och i fallet ovan blottlades en ny och mycket lovande trend, som kom som en komplett överraskning för hela #bakjour-gruppen ska skamset tilläggas, trots intensiv powerbrowsning.

Så här ligger det till: Allt fler försöker rida neovågen. Om det skett i viral miljö hade det gränsat till klåda, och det skär som en kniv genom hela samhällskroppen, gamla och unga, kommuner, landsting och näringsliv tar sina första försiktiga steg mot en 100% digital tillvaro. Tydligaste exemplet just nu (som @beta75 alltså gjorde oss uppmärksamma på) är Systembolaget:

Vi noterar med särskild belåtenhet det ståndsmässiga priset 349 kr för 750 ml. Om möjligt än mer glädjande är Skövde kommuns satsning på en virtuell tummelplats, ett realtidsbaserat lulzdiarium:

Även det urgamla periodiska systemet har uppgraderats från analog till digital status, med en tydlig ömsint blinkning, en subtil hyllning till #bakjour:s strävanden att lägga den gammelmediala bronsåldern till handlingarna:

Och även kidsen ska förstås ha sitt. Planeten Pop, som kretsar som en rastlös satellit kring landet Internet har fått sin första fixstjärna, fast besluten att spränga 4chankolonnarnas fotboja och bygga sin framtid (i realtid!) i @-aviatörernas Atlantis, The Klondyke of Kloutscore:

Inside information: Flera kända leksakstillverkare har visat intensivt intresse att lansera actionfigurer av #bakjour-gruppen. @medieprofil har dock ställt sig tveksam, så nu verkar det bli en serie i Transformers-stil av @emanuelkarlsten, @mymlan och @blisk istället. Dock förhandlar vi fortfarande med Alga om en uppgraderad och helt LAN-baserad version av Monopol, med Diplomatstaden och Norrmalmstorg utbytta mot Flashback och 4chan, Hornsgatan mot #webcoast och /r/ShitRedditSays istället för Västerlånggatan. Och med #TV4news som ”i fängelse”.

/ @kallekarlsten

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: