@kallekarlsten: ”Bakjour är vår tids SMSias!”

Så här i påsktider samlas hela redaktionen över en kombinerad lunch/after work på Teatergrillen för att lyssna till @kallekarlsten:s påskevangelium. Han brukar dra långtgående paralleller mellan neojournalismen och Janne Boklöv, mannen som var så nära att gå på vatten som en backhoppare kan komma, mannen som kom med sanningen och ljuset till en avkrok av idrottsvärlden, stelnad i traditionalismens träfrack, men möttes av skidsportens fariséer, backhoppningens domarkår, som skickligt gillrade ett bakhåll för den omsusade framtidsmannen.

”Vi är journalismens Janne Boklöv”, brukar @kallekarlsten:s säga, ”vi kommer från framtiden med döden i hälarna (som poeten Ragnar Strömberg en gång skrev om neojournalismen), vår upplysning kommer att mötas av #gammelmedia:s galärer, bestyckade med felmarginaler, faktatrutor och fråga-5. Vi har kallats ‘klickhoror’ av .gif-gurun @jocke Jardenberg…”

”… och ‘avundsjuka’ och ‘fåniga’ av kloutkalifen @deeped…”

”… men döm dem icke, för de vet icke bättre! Tids nog ska #bakjour-gruppen rida in i .jpeg-Jerusalem på en åsna. Längs vägen ska vi mötas av miljontals neoz med palm pilots i händerna. Vi är the salt of the internet. Vi är vår tids SMSias.”

UPPDATERAT 11 april kl 08.10: @jocke slår tillbaka:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: