FLASH! @Pihlblad och @USchenstrom återförenade – på twitter!

Inget spelar så intensivt på neojournalismens hela känsloregister som en viral revansch. Vi upptäckte embryot till en sådan imorse. En kärlekshistoria som fångade en hel värld, och som brutalt slogs i spillror av #gammelmedie-världens svar på #viralklådan, drevet, spirar åter som en vårlök, och den gör det glädjande nog i den mememylla som kallas twitter:

Ömheten på en stockholmskrog, mellan TV4:s politiske memematador Anders @Pihlblad och statsministerns LAN d’Arc Ulrica Schenström, förbyttes i en URL-blinkning i ett ödesdrama med antika övertoner, där vår tids Kate Winslet och Leonardo Di Caprio slets isär under så hjärtskärande omständigheter att man nästan kunde höra Celine Dions soundtrack i bakgrunden.

Ingen trodde att de skulle hitta tillbaka till varandra. Men nu, tack vare neojournalismens helande kraft, har de hittat  en fristad, en digital hamn att vila i: Twitterfeeden. Nykläckt och sårbar som en fågelunge, en neo in the making, får @USchenstrom sin första kärleksbetygelse i form av en #ffse (se ovan). #bakjour bildar fond och stråkorkester åt gmailskapens magi:

Men tro nu inte att detta dramaturgiska klimax låter sig förminskas av #gammelmedia:s totala oförmåga att göra två saker samtidigt. @Pihlblad, denne neojournalistiske gmblr ‘n tmblr, spinner förstås elegant en silkesväv, en gobeläng om vår samtid, där kärleksrevanschen är en del av det varumärke han bygger, i realtid. Tajmingen är förstås oklanderlig när han mer eller mindre simultant, likt en samtida bard, presenterar berättelsen om De Nya Moderaterna, den uppgraderade och iPad-kompatibla E-rikskrönikan:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: