BEVISAT! #Bakjour bättre spåmän än @johanstael!

”Fredome is just another word for nothing left to lose.” @johanstael von Holsteins evangelium till den häpna och hänförda publiken på Stockholm Media Week imorse är förmodligen det närmaste Martin Luther Kings ”I have a dream” som neojournalismen någonsin kommer. Och som den uppmärksamme powerbrowsaren redan noterat var det #bakjour som sufflerade hela föreställningen. Redan igår förutspådde vi den ”nästa stora grej”, en veritabel neobomb, som @johanstael lovat att lansera dagen till ära. Här har ni profetian:

I @tidningenresume:s referat av supermötet med iconernas icon är det bara att bocka av huvudpunkterna i #bakjour:s förutsägelse, och i fulla drag njuta av att få uppleva födelsen av livsavgörande innovationer i realtid.

1) En SMS-kedja mot socialism, med 25,33% av internez


Exakt hur @johanstael:s SMS-burna korståg mot socialismen kommer att gestalta sig är förstås hemligt. Annars skulle det ju inte bli en överraskning. Men alla som sett 80 000 tända mobiltelefoner i luften under extranumret Wind of change på en Scorpions-konsert kan ana kraften i den viralklådeliknande ökenvind som sveper den betonggrå avgrundsvänstern av banan en gång för alla.

2) Revanschistsajten dinmamma.nu, med 58,82% av internetz


Med ett nytt soundtrack, en omtolkning av Mikael Wiehes ”Ta det tillbaka”, dånande i iPoden rusar de otyglade marknadskrafterna, anförda av superentreprenören @johanstael, stenhög på adrenalin, starta-eget-bidrag och Red Bull, uppför Rocky Steps i Philadelphia. Neoz worldwide köar redan för att vinna tillbaka sina digitala identiteter i det neoliberala stålbad som heter dinmamma.nu. Sajten startar inom kort.

UPPDATERAT 11 maj kl 13.25: @johanstael kommenterar #bakjour:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: