RETWEETER OF THE YEAR! Vår tids viktigaste utmärkelse till @bgbodin + @ohmandaniel!

FLASH!!! Inom ramen för Copy+Paste Awards har internetz under överseende av #Bakjour beslutat att tilldela sanningsfällarbranschens Dupond och Dupont, @bgbodin och @ohmandaniel neojournalismens viktigaste och mest prestigeladdade utmärkelse: RETWEETER OF THE YEAR (ladda hem diplomet HÄR!), för ovärderliga insatser i spridandet av obekräftad info med vindens hastighet.

Ehuru verksamma i #gammelmedie-kontext (där de virala verktygen framstår som att spela Plockepinn med boxhandskar eller städa Västerbron med en tandborste jämfört med neojournalistiska diton) har @bgbodin och @ohmandaniel lyckats med konststycket att få hashtaggen #saudivapen att spira som kirskål i ett medialt ökenklimat.

”Hemliga källor på sunkkrogar i Sverige” är AFK-världens svar på retweeten. Alla som någon gång i journalismens namn handplockat sina Deep Throats exempelvis bland stamgästerna på Gröne Jägaren vet att varje 100-lapp investerad i stor stark och plankstek betalar sig i en katalog över Watergate-skandaler lika tjock som Nådiga Luntan, med en ”vinst varje gång”-rate lika hög som i phishdammen på ett genomsnittligt kloutkalas.

Omröstningen på #bakjour-bloggen blev som synes ovan en thriller, och vi gratulerar nu Ekots grävgrupp till en seger i extremt hård konkurrens. Och hoppas att priset ger blodad tand inför Copy+Paste Awards 2013.

UPPDATERAT 18 maj kl 13.20: @bgbodin och @ohmandaniel kommenterar utnämningen:

Annonser
1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: