FLASH!!! DN bakom nedläggning av #AlltidNyheter OCH #Nyhetslabbet!

Ni har säkert noterat (förmodligen via #Bakjour) att neosatsningar från två av #gammelmedia:s kronjuveler, Sveriges Radio och Sveriges Television sjöng Sarah Brightmans Time to say goodbye i kanon igår. Två vårystra kalvar tvingades in i den icke EU-certifierade boskapstransporten och fördes till ritualslakt på tryckpresskramarnas altare. Med Tidningsutgivarnas styrelse på blockflöjt i bakgrunden.

Nu kan #bakjour (naturligtvis först av alla) avslöja det smutsiga spelet bakom nedläggningarna. Den uppmärksamme har noterat att idag, dagen efter att #AlltidNyheter och #Nyhetslabbet satte lapp på luckan, startar Dagens Nyheter twitterkonto:

Med en kanonad av tweets, retweets och #ffse:s gör alltså den tyngsta av #gammmelmedie-mastodonterna, trycksvärtans överste Hathi, med buller och bång entré i viralklådans finrum, mindre än ett halvt dygn efter att all konkurrens är bortspolad med högtryckstvätt och bara timmar efter att tidningen slagit till med en nätsnackis i vardande, en nätsnackis av teppanyakihällskaliber…

… om två möbelformgivare som gärna äter kokosnöt med hammare (tipstack @SirPrankmonkey).

Visserligen inte av kannibal-klass, men mäter minst en vrålonanist i verkshöjd.

Detta är hursomhelst naturligtvis ingen slump, utan en väl genomtänkt strategi, en genial plan orkestrerad av youtube:s Yasser Arafat, #gammelmedia:s grå eminens och silverrygg no 1 Torbjörn Larsson. The Godfather of .gif kan vid det här laget spelet bättre än någon annan, och inte ens en pluton av bildrörsbandariljärer skulle vilja möta honom i en mörk gränd. På given signal lyfte han luren (samtalets exakta ordalydelse stannar mellan honom och Eva Hamilton/Mats Svegfors) och någon underhuggare klippte kabeln till powerbrowsekoncepten #AlltidNyheter och #Nyhetslabbet.

Hur kan vi då veta detta? Vi frågar oss snarare: Har resten av journalismen så dåligt minne/omdöme att bilden av vår tids mest enastående medielansering vid sidan av #dendärnyagrejen-hajpen inte finns etsad på näthinnan?

#Bakjour gratulerar DN till en lyckad kupp och välkomnar tidningen till framtiden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: