FLASH! #Ajour-grundare och f d #Ajour-grundare i storbråk om MEME!

Tidigare ikväll utbröt en av årets hittills viktigaste diskussioner på twitter. I centrum: Ett av neojournalismens fundamentala begrepp, meme. Denna viralklådans heliga Graal får ej solkas av otrogna/oinvigda/vem som helst på Nerikes Allehanda/Jönköpings-Posten/Svenska Dagbladet, och ej heller av den inre kretsen omtolkas hur som helst. Före detta #ajour-grundaren @hejsonja gjorde ändå ett frejdigt, men ack så riskfyllt, försök:

Som ni ser, meme-maharadjan @kwasbeb kan inte låta sig nöja med ett angrepp på det heligaste i tillvaron på interwebz. Strax drogs även andra flattr-furirer till debatten som flugor till en sockerbit:


Vi har sagt det förut, don’t mess with the Fadern, Sonen och Den Helige Anden of internetz, a k a Meme, Klout och Ping. Det krävs väl inte direkt n00belpriset i personkemi för att inse @hejsonja är ute på extremt tunn is här, och vi vill bara inflika att med hennes föreslagna uttal hamnar vi farligt nära 70-talets motionscykel framför rullande pappkulisser, med en banaaaaaaaaaaan i ena näven:

Det finns som vanligt bara ett sätt att avgöra frågan – med en #bakjour-poll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: