PINSAMT! Stafettlajkare under lupp – SVT jagar stafettläkare!

Det är inte första gången. Troligen heller inte sista. Om redaktionen på SVT:s flaggskepp Aktuellt har knäck i lurarna, eller om det helt enkelt är så att bildrörsbandariljärerna FORTFARANDE (2012!!!) blandar ihop internet med intranät låter vi vara osagt. Men kvällens toppnyhet är tidernas anka:

Ok, här är storyn: #Gammelmedia har gått ihop och bestämt att genom sitt yakuza-liknande påtryckningsorgan Tidningsutgivarna sätta P för STAFETTLAJKARE, dessa viralklådans kringstrykande legoknektar som ibland, något nedsättande, kallas LAJKARE UTAN GRÄNSER.

Dessa stafettlajkare har gjort till sin mission att rycka in där det behövs, lajka på Facebook, retweeta en masse, toklänka ut sånt som måste länkas ut, och i sann neojournalistisk anda saknar de givetvis affärsmodell och hörsammar varje rop på hjälp alldeles GRATIS. Nu vill #gammelmedia undanröja hotet från nätet genom att kriminalisera inte bara stafettlajkarna, utan även de som nyttjar deras tjänster. Något som givetvis missförstås av SVT, som istället börjar jaga de oskyldiga stafettläkarna.

Ärligt talat, om SVT gör sig till allmänt åtöje rör oss egentligen inte i ryggen. #Gammelmedia:s maffiametoder får oss däremot att ligga sömnlösa, rastlöst och hålögt powerbrowsande efter moteld. Vi är också oroliga för neoz som kan definieras som kriminella med nya gränslinjer. Hur är det exempelvis med @mymlan:s trålande på FB förra veckan?

Och hur är det med The Man with the Midas Touch of Meme, @emanuelkarlsten, när han åker jorden runt med det ogrumlade målet att göra hela världens befolkning till lyckliga slavar under retweeten?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: