#BAKJOUR PRESENTERAR: The Poll of Polls!

Det är verkligen inte ofta vi låter oss inspireras av #gammelmedia. Titta noga, det lär dröja innan ni ser det igen. Lite som att vänta på Halleys komet. Så nu tar vi en djup klunk av journalismens formalin och tröstar oss med att det från början är #gammelmedia som inspirerats av neojournalismen, i det här fallet. Och att det var @figgehn som satte oss på spåret. I värsta fall kan vi skylla på honom.

Pollen har alltid varit ett kraftfullt vapen. I demokratins tjänst har den framför allt nyttjats för att bekräfta något man redan visste, eller för att få sin vilja igenom. Dock används pollar oförskämt sällan, i Sverige har möjligheten att låta Allmänheten springa ens ärenden endast sex gånger de senaste 100 åren.

Neokratin har däremot tagit pollen på största allvar och gödslar förtjänstfullt med möjligheten att säga sin mening med ett knapptryck. Ingen fråga är för liten, eller för stor, för att avgöras i en poll. Sent om sider har även #gammelmedia greppat detta faktum, och försökt kopiera konceptet med egna så kallade mentometer-omröstningar. Att se en dylik i TV är dock lika spännande som att titta på färg som torkar, som var neo med självaktning förstås redan vet.

Det har dock kommit till vår kännedom att AFK-populasen inte är odelat positiv till tanken att rösta om varje avgörande i tillvaron. Neojournalismens mål är att varje individ med tillräckligt utvecklad finmotorik för att kunna hantera en iPhone 4S ska ha ett twitterkonto och delta aktivt i #viralklådan:s tjänst, och för att vinna över de tveksamma #gammelmedie-kramarna låter vi dem nu ta ut sina aggressioner genom att utse vår tids mest irriterande poll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: