What’s the fuzz with Hitler?

Var och en har sitt sätt att bli berömd, sa redan Gunnar på Hlidarende i Njáls saga. Den skrevs i slutet av 1200-talet, och var därmed tidigt ute med tankegods som senare skulle bli en av vår tids viktigaste deviser: All reklam är bra reklam. Gräsrotskomikern, tidigare känd som Naturbarnet från #ajour, @hejsonja, verkar drygt 700 år senare i den traditionen.

Hon bygger sitt varumärke (i realtid) som ett slags Eliza Doolittle kickin’ Professor Higgins ass. Med en explosiv mix av plumpa skämt om judar och bögar, och naiva frågor om dito (där man ofta måste vara kryptör i den högre skolan för att förstå skillnaden) tar hon nu världen med storm, och medier över hela världen förfäras över de lika frejdiga som smaklösa humorpastejerna på twitter.
Sitt världsrykte som käck, oförfärad och ignorant skämtare grundlade @hejsonja för en vecka sedan när hon lät sig uppslukas av RAW Comedy Club

… grundad och driven av Kungen av billig humor, @martenanderssonutnämnd av sig själv till en av de 19 roligaste människorna på Twitter. Precis som @hejsonja är han besjälad av att man kan skämta om allt, av ingen större eller mindre anledning än att det går. Ploppar ett skämt upp i huvet så ska det ut på twitter. Entrepreneurship i dess prydno!


Eftersom det tog ca ett dygn innan @hejsonja själv förklarade att hennes tweets om judar inte var menade som skämt utan som frågor, fick hennes tidigare kollega på #bakjour-konkurrenten #ajour, @mymlan, bli uttolkare och försvarare av de frimodiga plumpheterna:

Nu är det dags att ta konceptet sunt förnuft, obildning och naiv gränslöshet till next level. @hejsonja har sin Hitler-samling som ett äss i rockärmen, ett pärlband av monologer om Adolf Hitler, till exempel om hur svårt det skulle vara att vara kompis med Hitler, inte på grund av folkmord utan dålig andedräkt…:

… om att byta efternamn till Hitler. För att göra namnet rumsrent igen…

… och så en liten Hitlermustasch på #ajour-ayatollan och mervärdesarkitekten @emanuelkarlsten.

”You’ve got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying – by being remembered as ‘the aryan looking woman asking how to identify jews’!”

UPPDATERAT 14 juni kl 23.45: Bildbevis – en svensk heter Hitler. I förnamn!

Annonser
4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: