VAKNA! BLEV VAKEN: SvD stavar fel – twitterstormen tornar upp sig!

Twitterstormen kring Svenska Dagbladet närmar sig i skrivande stund styv kuling. Det började med en tweet från neojournalismens @rgos @kjellhaglund (artikel i fulltext här!)

… för att sedan, i realtid, följas av en veritabel svärm salthagel från twitterbössan, obönhörligen riktad mot ändalykten på redaktionschefen Martin @MJSvD Jönsson:

Snart ekade också ropen på #gammelmedia:s svar på #bakjour, @Medierna:

Hold your horses, säger #bakjour. Vi kan nu avslöja att ett litet skrivfel ligger bakom turbulensen. Informationsbladet Vaken, som SvD hänvisar till, ska naturligtvis vara Vakna!

Att Svenska Dagbladet som första prasselpresspublikation nu öppet lutar sig mot Jehovas Vittnens svar på Råd & Rön ser vi förstås som ett gott tecken…

… och ett första bevis på att SvD, likt den blinde Simson, på allvar och med samlade krafter försöker forcera och demolera pelargången i faktagranskningens och källkritikens tempel.

Envisa rykten gör nu gällande att man i hela #Sjöstan inom kort kommer att kunna läsa Vakna! som Svenska Dagbladets helgbilaga, ett slags tyckonomins gruppkorsband, fullmatat med samtid och vilda gissningar. Vi gratulerar @MJSvD till nyförvärvet!

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 24 juni kl 21.10: #Gammelmedia:s svar på yakuzan, Tidningsutgivarna, har ikväll beslutat att Svenska Dagbladets nya helgbilaga Vakna! kommer att ha en upplaga av exakt 144 000 exemplar. Enligt det nya kollektivavtalet kommer research och källkritik att bestraffas med löneavdrag.

Annonser
3 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: