FLASH!!! #Bakjour tittar bakåt – finner en glimt av framtiden

Eftersom klouten bara spisar presens går den aldrig fel. Klouten är det digitala värdeskapandets atomur. Neoz vet detta och har därför alltid ett pekfinger vilandes på realtidens puls medan det andra dansar över iPhone-skärmen.

Det är på grund av detta, för att neoz ser varje verb skrivet i imperfekt som ett nederlag, som vi inte kan ge upp kampen mot #gammelmedia.

Vi kan visserligen vila på vetskapen att #gammelmedia försvinna i den snart stundande hologramcausten. Men neoz är fysiskt uppkopplade mot internetz och därför kliar varenda en av #gammelmedias rewrites av Höga visan som springmaskar i vår kollektiva digitala ändalykt.

Men inte heller neojournalismen är felfri.

Snabbast? Ja!
Mest angelägen? Ja!
Lulzigast? Är @kwasbeb kungen av meme?
Men felfri?
Nej! Även neoz har ögonblick av svaghet.
Som när vi nyligen lämnade framtiden obevakad och likt flugor drogs till historiens kadaver när vi knappade in en förbjuden sökning:

Det flimrade som från en journalifilm och vi erinrade en svag doft av ransoneringskaffe och sju sorters cookies. Vi mindes en avlägsen tid då ett Sveriges radio-projekt(!!!) fyllde 4-chanparkerna med sin RAM-revy och USB-underhållning.

På den tiden var @alltidnyheter en uppenbarelse. Det talade ordet, som gick i graven med Lennart Hyland, låg visserligen som en black om foten på neonavigatörerna. Men de höll nyhetsflödet levande med den gengasdrivna hashtaggen #alltidnyheter.
Där byggdes en bro mellan dåtid och framtid, i vackert snidat lajkträ.

Då var allt möjligt. Och neoz började drömma om ett medialt svar på glasnost och perestrojka som slutade med att de gamla mediehusen reformerade bort sig själva.

Men så plötsligt var @alltidnyheter:s saga all

… något som givetvis inte gick klouten förbi. Idag är @alltidnyheter:s digitala värde lika med en spansk statsobligation.

Men allt är inte skrivet i moll.

@alltidnyheter som koncept är visserligen sedan länge dött och begravet och deras twitterkonto går att likna vid de två japanska soldaterna på Papua Nya Guinea som trodde Andra världskriget pågick 20 år efter dess slut…

…och hashtagen #alltidnyheter håller på att restaureras för att kunna ställas ut bredvid Disa – den tusen år gamla 6-åringen lever deras neovangelium kvar i allra högsta grad.

För under vår vandring längs minnenas lummiga allé nås vi av rykande färska rapporter från västkusten om att Sveriges Radios omvandling till fem ikoniska hashtags, #P1browser, #P2browser, #P3browser, #P4browser och #Sisubrowser, äntligen har börjat.
@P4Goteborg:s radiomaster är väg att rivas under stort jubel och allt överses av neojournalismens egen Lech Walesa: twitterteologen, 4chan-faraon, reddit-riddaren, ping-patriarken @emanuelkarlsten:

Kort sagt: Vi har @alltidnyheter att tacka för mycket när vi konstaterar att den ljusnande realtid är vår.

/@neo_lagercrantz

UPPDATERAT 29 juni kl 13.30: #AlltidNyheter: ”Ryktet om vår död är betydligt överdrivet!”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: