VAKNA!-SKANDALEN: SvD ändrar sig – de blockade bildar stödgrupp!

We didn’t see THAT comin’. Efter #bakjour:s avslöjande om Svenska Dagbladets nya helgbilaga Vakna! ett samarbete med Jehovas Vittnens svar på Råd & Rön går tidningen nu in och ändrar i en publicerad text! Vi tackar @medinjonas och #gammelmedia:s svar på #bakjour, @Medierna, som gjorde oss uppmärksamma på denna milstolpe i medielogikens historia:

FÖRE:

EFTER:

Samtidigt träder allt fler fram och vittnar om att de blivit blockade av redaktionschefen på Svenska Dagbladet, Martin @MJSvD Jönsson. Det började med chefen för Dagens Nyheters ledarredaktion, @pwolodarski

… och fortsatte med ett pärlband av twitterpersonligheter:
En stödgrupp har nu också bildats, på initiativ av @dreadnallen, och en twintervention närmar sig, där Magasinet Neos @mattias_neo, ping-provokatören @Zolfagary och Galago-gamängen @Johannes_Klenell till slut konfronterar @MJSvD i en direktsändning på Bambuser. #Bakjour efterlyser nu fler vittnesmål från de som blivit blockade. Anmäl er i kommentarsfältet!

PS. Lyssna även gärna på @Medierna:s rapportering om Vakna!-skandalen på lördag. Om ni orkar vänta. I ärlighetens namn, om man kunde slå in fisk i en URL, så hade man förmodligen gjort det då.

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 1 juli kl 19.00: Allt fler vittnesmål om @MJSvD:s ivriga blockande trillar in. Tidningen Chef trotsar dessutom semesterförbudet på twitter:

Annonser
5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: