EXTRA! @CarlBildt:s hemliga kod till Schibbye och Persson!

Silent treatment. Exakt ett år efter att två svenska journalister greps i Etiopien…

… håller meme- och utrikesminister @CarlBildt lika krampaktigt fast vid en tysta diplomatin som vid handtaget till sin aktieportfölj i italienskt kalvskinn. Som alla neoz vet vid det här laget: Har det inte hänt på twitter, då har det inte hänt. Och en alldeles färsk skärmdump ger vid handen att Sveriges röst i världen och på internetz inte yttrat ett ord om Martin Schibbye och Johan Persson senaste dygnet, på årsdagen av gripandet. Eller?

Det tysta diplomatins spelregler är som bekant inte utkarvade i marmor. Och @CarlBildt tänjer och bänder dem likt url Geller böjer en matsked från IKEA. #Bakjour tolkar därför dessa senaste sparsmakade rader som en kod ämnad för Schibbye och Persson.

”The sort of summer day when one does not feel for leaving Stockholm. Not even when the destination is Paris. Nevertheless, duty calls.”

Här är det uppenbart att @CarlBildt talar om Schibbye och Persson som ”Stockholm” och ”Paris” (oklart dock vem som är vem) och att han i egenskap av regeringens Rödgröna Nejlikan aldrig skulle rädda den ene men lämna den andre. Vad är då nästa steg, ”duty calls”? Kanske finner man svaret i Shakespeares mest klassiska sonett, som @CarlBildt parafraserar i sitt secret message:

”Shall I compare thee to a summer’s day? Thou art more lovely and more temperate: Rough winds do shake the darling buds of May, And summer’s lease hath all too short a date.”

Det kan också vara så att det döljer sig en hemlig klarsignal i det som vid en första anblick ser ut som faderlig vägledning genom livets svårigheter, sedvanligt riktade till hans .pdf-padawan @niklassvensson imorse:

Hur som helst: Den tysta diplomatin lever och har hälsan. @CarlBildt:s lips are sealed. With källkod.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: