Kloutkalas och kukknytardagar i #Almemedalen!

FLASH/UPPDATERAT 3 juli kl 12.20: Både DagensNyheter och Svenska Dagbladet missar bromance-vinkeln! Superfail! (tipstack till @hans_g):

”Räkna klouten, den består, sommar vinter, höst och vår. Den går ut i alla väder och bär alltid söndagskläder.”

Skymningen faller över Visby. I viralklådans Nangilima , #Almemedalen (myntat av @jonniewistrand), blir några ansiktslösa neoz som barn på nytt och leker lajkgömme och Ryska bloggposten (”handtag, famntag, klout eller kyss!”) i S:t Hansruinen, och kloutografjägare smyger bak hörnen i hopp om att få se en skymt av @goranhagglund, @pwolodarski eller @asaromson, alltmedan en serenad till RAM och rosé signerad Ingela Ping Forsman dansar likt en salongsberusad schlagerälva i gränderna. #Almemedalsveckan har knappt börjat, #bakjour-utmanaren #ajour har skam till sägandes lämnat walk over till förmån för pollitikens och medborgarjournalismens svar på familjeliv.se….

… och #bakjour närmar sig 300 inlägg jämnt. Annars är det mesta sig likt…

… och framför allt får bromancebarometern, som vanligt i detta The Mekka of Meme, något som närmast påminner om frispel. Bromancekulturen ligger, som ni vet vid det här laget, vid sidan av klouten, lolcats och viralklådan på röd plysch i neojournalismens relikskrin. #Almemedalsveckan brukar i #bakjour-gruppen, med en kärleksfull glimt i ögat, lite vanvördigt kallas ”kukknytardagar”. Här står man mot man, nakna inför varandra, uthärdar kvällens partiledartal i tyst samförstånd, och utbyter sedan över en Wisby Pils det finaste man kan ge en annan människa, en retweet. Med tjänsten Twee-Q får man på 20 sekunder (lite lång tid för att pleasa en neo) ett kvitto på om man dragit en lans för male bonding, eller om man måste lägga i överväxeln. Redan nu kan vi konstatera att några av viralklådans trotjänare bär syn för sägen…

… och till och med går all in for bromance:

Även i tyckonomins svar på Riddarhuset sitter manskulten i orubbat bo, high as a kite på twestosteron och ready to rumble. (Se staplarna nedan och njut!)

Så, neojournalismens X3000 rullar på i expressfart, vi avrundar som vanligt Pi till 3.0 och ser fram emot fortsättningen. Om söndagen tillbringades stirrande på @jimmieakesson:s nikotinfläckade medaljongtapet från 1962 tills vi blev sjösjuka är vi nu på väg tillbaka till framtiden, i en DeLorean gjord för fri fart. Livet leker. Och vi har #bakjour.

1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: