”Jag blockade inte dig! Du var först!” – Ledande tyckonomer i episk beef!

UPPDATERAT 6 juli kl 21.55: Här kommer alla känslorna på en och samma gång – Twitter visar upp hela registret efter #Bakjour:s avslöjande! #whineblockgateDet verkar som om @MJSvD:s blockningsbonanza nyligen har startat en veritabel snöbollseffekt i de sociala mediernas blå band, Twitter. Här formligen sjuder det just nu av beskyllningar om blockning och närmast total förvirring om vem som blockade vem först. I huvudrollerna: Två av tyckonomins hetaste namn just nu, vikarierande ledarkskribenten på Göteborgs-Posten @ivarpi och ping-provokatören @zolfagary:

I sann neojournalistisk anda intresserar vi oss inte nämnvärt för upprinnelsen till beefen, här gäller det som vanligt att var först med att prångla ut en bibeltjock bibba skärmdumpar av veckans bråk:

Förresten hjälper det föga att rota i botten av en twitterbeef av den här kalibern, bara att nysta i alla trådar kräver en slutledningsförmåga och simultankapacitet värdig Bobby Fischer, och medling vore lika lönlöst som att skicka in Jan Eliasson  insmord i honung till ett gäng grizzlybjörnar:

Vi vill poängtera att dumparna ovan (och nedan) bara är toppen på det isberg av anklagelser som tornar upp sig, nästan bortom #bakjour:s fattningsförmåga. Vi kan egentligen bara ana den fungus som breder ut sig under ytan av det vi hinner skärmdumpa innan debatten glider oss ur händerna som en tvål.

Var detta ska sluta har vi ingen aning om. Det intresserar oss i ärlighetens namn inte särskilt heller, eftersom vi har fullt upp att plöja internetz lika intensivt som kloutografjägarna plöjer gränderna och raderna av rosétappar i Visby ett par dagar till. Framtiden pågår som bekant i realtid och vi har #bakjour. Fram till söndag i symbios med #Almemedalen.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: